Η πρώτη ήττα στον όμιλο του EUROPA LEAGUE

Την πρώτη του ήττα με σκορ 5-1 γνώρισε σήμερα στο White Hart Lane ο Αστέρας από την Τόττεναμ, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία. Αυτή η ήττα τον έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις βαθμούς, αφού εκτός της Τόττεναμ που έχει πέντε βαθμούς, στην κορυφή ανέβηκε και η Μπεσίκτας που κέρδισε με 4-0 στο Βελιγράδι την Παρτιζάν (που έμεινε στον ένα βαθμό).
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο εκπληκτικά γκολ του Κέην στο 13’ και του Λαμέλα στο 30’ με δυνατά σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η Τόττεναμ σκόραρε πάλι με δυνατό σουτ του Λαμέλα (66’) μέσα από την μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια με δύο γκολ του Κέιν (75’, 81’).
Ο Αστέρας κατάφερε τελικά να σκοράρει στο 89’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαράλες και ενώ ο Κέιν είχε πάρει θέση τερματοφύλακα καθώς ο Λιορίς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα νωρίτερα ανατρέποντας τον Τσοκάνη έξω από την μεγάλη περιοχή. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Μπαράλες στο EUROPA LEAGUE.
Ο Αστέρας έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 6ο λεπτό ο Μάσα βγήκε στην πλάτη της άμυνας στην Τόττεναμ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ.
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Αστέρας, ο Τσοκάνης στο 19ο λεπτό βρέθηκε μπροστά από τον Λιορίς, όμως την τελευταία στιγμή ο έμπειρος τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε με τα πόδια. Έξι λεπτά αργότερα και μετά από καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Ρόλε από αριστερά, ο Ζησόπουλος έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Στο 29’ ο Φακούντο Πάρα βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γάλλο τερματοφύλακα της Τόττεναμ και σούταρε, ο Λιορίς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Πάρα σούταρε και πάλι βλέποντας τον Φάτζιο να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή…
Στο 69’ ο Λιορίς έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν σε γυριστό σουτ του Ουσέρο έκανε την εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του αποκρούοντας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόλε έκανε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Τόττεναμ: Λιορίς, Ντάιερ, Φάτζιο, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Λαμέλα (76’ Έρικσεν), Τάουσεντ (83’ Λένον), Ντεμπελέ, Καπουέ, Αντεμπαγιόρ (76’ Τσάντλι), Κέιν.
Αστέρας: Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάσα (82’ Μπακασέτας), Ρόλε (72’ Μπαράλες), Πάρα (79’ Νίκκο Φερνάντεθ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη