ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 2014-2015 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ & ΣΠΕΤΣΩΝ


 

          Στα πλαίσια υλοποίησης του Αντιφυματικού Εμβολιασμού την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχετικά με την οργάνωση του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα Δημοτικά Σχολεία της χωρικής αρμοδιότητας των Δήμων Κρανιδίου και Σπετσών, μετά από πρόσκληση του Προϊστάμενου Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου.

          Στη σύσκεψη παρευρέθη, και συντόνισε, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κος Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Σπετσών καθώς και ο συντονιστής   του Προγράμματος Αντιφυματικού Εμβολιασμού κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, και η κα Σαλεσιώτου Βασιλική, συντονίστρια του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στην ΠΕ Αργολίδας.

          Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ρόλος του συντονισμού και της εποπτείας του προγράμματος και συζητήθηκαν διεξοδικά όλοι οι παράμετροι για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Ο κος Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τη συνεργασία που πρέπει να διέπει τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμιακού στόχου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό μέσο στην επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος. Ο κος Δήμαρχος Ερμιονίδας, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, έθεσε στη διάθεση του Προγράμματος όλα τα αναγκαία μέσα και την υποδομή που διαθέτει ο Δήμος. Τέλος,  ο κος Διαμαντόπουλος  και η κα Σαλεσιώτου ανέφεραν τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων, την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νοσοκομεία, Αντιφυματικά Ιατρεία, Κ.Υ., Ι.Α.Κ. και Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Ιατρεία, κ.λ.π.), καθώς και ότι την Δευτέρα 24/11/2014 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος.

 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη