ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ- ΔΡΑΣΙΣ 23/10/2014

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νέων των Λαγκαδίων που έλαβε χώρα την Πέμπτη 23/10/2014 στην Αθήνα παρευρέθηκαν τα 6 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι: Μακρής Κώστας, Κρατημένος Νίκος, Καλογερόπουλος Ηλίας, Μοίρας Στέλλιος, Μπουζιώτη Κλεοπάτρα και Νικήτα Νικολέττα. Απών ήταν ο Σιοκορέλης Βασίλης. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Πρακτικά συνεδριάσεων – ανοιχτές συνεδριάσεις Δ.Σ.
Συζητήθηκε το θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και αποφασίστηκε η κοινοποίησή τους στην ιστοσελίδα του συλλόγου (η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το Σύνδεσμο εν Αττική Λαγκαδινών θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της καταχώρισης των πρακτικών και στην «Ηχώ των Λαγκαδίων». Επίσης αποφασίστηκε η έγκαιρη ανακοίνωση της ημερομηνίας και του σημείου των συνεδριάσεων, ώστε να είναι δυνατή η παρουσία όποιου μέλους του Συλλόγου το επιθυμεί.

2. Καθαρισμός πνευματικού κέντρου Λαγκαδίων.
Αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος προς τον δήμο Γορτυνίας για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του πνευματικού κέντρου Λαγκαδίων με σκοπό την επαναλειτουργία του. Στόχος είναι το πνευματικό κέντρο να είναι σε θέση να στεγάσει εκδηλώσεις πολιτιστικής φύσεως αλλά και πολυπληθείς κοινωνικές συνευρέσεις. Πρόθεση του Συλλόγου Νέων είναι να πραγματοποιήσει εκεί τη μουσική εκδήλωση του τριημέρου της αποκριάς, η οποία συχνά ακυρώνεται λόγω καιρού.
3. Διάνοιξη μονοπατιών.
Η πρόσφατη επιχείρηση διάνοιξης των μονοπατιών των Λαγκαδίων απασχόλησε το Δ.Σ του Συλλόγου. Διαπιστώθηκε η ελλιπής ενημέρωση του Συλλόγου περί του θέματος και αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθησή του. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Νέων θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με την εθελοντική ομάδα Λαγκαδίων, τον Σ.Α.Ο.Ο (Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων), τον Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης και το Σύνδεσμο εν Αττική Λακαδινών, με στόχο την πλήρη και σφαιρική ενημέρωσή του, ώστε να εξεταστεί ο τρόπος συνεισφοράς του σε αυτή την πρωτοβουλία.
4. Εκδηλώσεις.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για την ασφαλή οδική συμπεριφορά το προσεχές διάστημα στα Λαγκάδια. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης του Συλλόγου εντός του καλοκαιριού 2015, οι λεπτομέρειες της οποίας θα συζητηθούν σε επόμενο Δ.Σ και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
5. Πρόταση παραχώρησης χρήσης άνευ μισθώματος του ακινήτου της οδού Κλεισθένους από τον Σύνδεσμο εν Αττική Λαγκαδινων.
Ο Σύλλογος Νέων ευχαριστεί θερμά το Σύνδεσμο εν Αττική Λαγκαδινών για την πρόθεση παραχώρησης του ακινήτου της οδού Κλεισθένους με μηδενικό μίσθωμα. Ωστόσο, η δράση του Συλλόγου την περίοδο αυτή προσανατολίζεται στην συχνότερη παρουσία στα Λαγκάδια και στα έργα συντήρησης της έδρας του (β’ Δημοτικό σχολείο Λαγκαδίων), ως εκ τούτου δεν κρίθηκε αναγκαία η διατήρηση χώρου στην Αθήνα.
6. Συντήρηση της έδρας του Συλλόγου.
Μετά τη μελέτη των προσφορών που λάβαμε από τους Λαγκαδινούς εργολάβους για εργασίες συντήρησης της έδρας μας στο β΄ Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίων διαπιστώθηκαν ασάφειες στο είδος των εργασιών και των υλικών και μεγάλη τιμολογιακή διαφορά μεταξύ των τεσσάρων προσφορών. Το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε την εκ νέου επαφή με τους εργολάβους για τον αναλυτικό προσδιορισμό των εργασιών, με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου το ταχύτερο δυνατό.
Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων – «Δράσις»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη