Ανακοινωση για εκλογες Σωματείου Παναρκαδικού Νοσοκομείου και απεργία 27/11‏


Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για σωματείο όλων των εργαζομένων!

   Την Τρίτη 4/11 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του σωματείου μας με άνοδο των ταξικών δυνάμεων που εκφράστηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών που στήριξε το Π.Α.ΜΕ. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 
Για Δ.Σ.
Έδρες
Για ΠΟΕΔΗΝ
Σύνεδροι
Α.Σ.Υ. (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)
38
1
47
1
Παναρκαδική Δημοκρατική Συνεργασία
155
6
104
2
Παναρκαδική Ενότητα
-
-
34
1
Λευκά
10
 
8
 
Άκυρα
8
 
1
 
Έγκυρα
193
 
185
 
Σύνολο
211
7
194
4

 

   Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους που αντιστάθηκαν στο κλίμα υποταγής και χειραγώγησης και ψήφισαν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στη σημερινή διαλυτική κατάσταση. Το επόμενο διάστημα η αγωνιστική ψήφος πρέπει να μετατραπεί σε μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

   Η λογική της «ανάθεσης» αγώνων σε κάποιους αντιπροσώπους είναι ατελέσφορη. Διαφωνούμε με αντιλήψεις που αναθέτουν την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις επόμενες εθνικές εκλογές και στη «διαπραγμάτευση» που θα γίνει με την Ε.Ε. Διαφωνούμε με τη λογική του «σωτήρα» που θα μας σώσει χωρίς να παλέψουμε οι ίδιοι.

   Εμείς, οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και το επόμενο διάστημα θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ! Χωρίς να φοβηθούμε την εργοδοσία και χωρίς συμβιβασμούς συμβάλλουμε καθημερινά στην ανασύνταξη του κινήματος.

   Μπροστά στις κινητοποιήσεις που έρχονται (17 Νοέμβρη, Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη) πρέπει και εμείς ζητάμε να προκηρυχτεί Γενική Συνέλευση του σωματείου, έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε πάνω στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να αποφασίσουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία με δικό μας πλαίσιο αιτημάτων και να προετοιμάσουμε τη δράση μας ώστε να είναι η συμμετοχή μας όσο πιο μαζική γίνεται. Πρέπει η προετοιμασία της απεργίας να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όχι μόνο ενός στείρου Δ.Σ. Δε χρειαζόμαστε «φωστήρες από τα πάνω», ούτε «σωτήρες»! Πρέπει να πιστέψουμε στη δική μας δύναμη και να προχωρήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας!

   Το βήμα που πραγματοποιήθηκε με το ΜΑΖΙΚΟ Πανελλαδικό Συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ της 1ης του Νοέμβρη πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική. Πρώτος σταθμός η συγκέντρωση για να τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 — 6.30 το απόγευμα – πλατεία Πετρινού. Κορυφώνουμε με καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 27 του Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Πετρινού.  

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18:30, ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30 ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ!


     «Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί,

  θα μοιραστεί την ήττα.» Μπ. Μπρεχτ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη