Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για τα 50 χρόνια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συνοδεία τεσσάρων στελεχών, παρέστησαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το απόγευμα της 30η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη. Πρόκειται για τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές NATURA 2000» στην οποία ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει με φωτογραφικό υλικό συγκεκριμένων προδιαγραφών από την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Σε μια κοίλη οθόνη μήκους δέκα μέτρων προβάλλονται οι φωτογραφίες είκοσι επιλεχθεισών φυσικών περιοχών της χώρα μας, ενώ σε μικρότερες οθόνες η πανίδα και η χλωρίδα τους. Παράλληλα, με τη χρήση διαδραστικής οθόνης αφής, που περιλαμβάνει τα ονόματα των περιοχών που έχουν υπαχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000, υποδεικνύεται με λέιζερ η ακριβής τους θέση σε τρισδιάστατο χάρτη. Την έκθεση, πλαισιώνουν δείγματα ζώων και φυτών, από τις συλλογές του Μουσείου, ενώ ακούγονται ήχοι από τη φύση. Η έκθεση θα λειτουργεί, για το ευρύ κοινό τα Σαββατοκύριακα (10π.μ. – 4μ.μ.) με ξεναγήσεις να πραγματοποιούνται μόνον τις Κυριακές και τις καθημερινές μόνο για οργανωμένες επισκέψεις, κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο. Η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει έως το τέλος του 2015!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Λεοντίδη Παναγιώτη για τη συμβολή του στην προσπάθεια του Φορέα και την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού από την προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα - Μουστού. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές μας από την Ολλανδία, κ.κ. Pieter Dijk και Tomas De Gooijer για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησαν για την έκθεση.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη