Η μεγάλη νίκη και το δώρο στον πρόεδρο ΟΦΗ-Αρκαδικός 67-75

Ο Αρκαδικός έκανε τη μεγάλη νίκη που χρειαζόταν σήμερα ξεπερνώντας στο Ηράκλειο την αντίσταση του ΟΦΗ με 75-67, καταθέτοντας στο δεύτερο ημίχρονο το επιθετικό ταλέντο των Χατζή, Καρύδα, Τζόρτζεβιτς, που σε συνδυασμό με τη δυνατή άμυνα, την ψυχή και το πάθος όλων των παικτών του Αρκαδικού έφεραν την ανατροπή στο παρκέ του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.
Ο Αρκαδικός δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε πίσω στο σκορ (37-25 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου), όμως με αντεπίθεση διαρκείας, σωστές επιλογές στην επίθεση και εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα του παιχνιδιού και να φτάσει στην δεύτερη μεγάλη εκτός έδρας νίκη.
Ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο Ηράκλειο έδωσε σημαντικούς πόντους στον Αρκαδικό και τη δυνατότητα να μειώσει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους πέντε πόντους (55-50), γεγονός που άγχωσε τους γηπεδούχους.
Στο… καλημέρα της τέταρτης περιόδου, ο Αρκαδικός έδειξε αποφασισμένος να καθαρίσει τη νίκη και μπαίνοντας δυνατά στο παρκέ έκανε σερί 12-0 ανατρέποντας ολοκληρωτικά την πορεία του αγώνα. Με το σκορ στο 55-62, ο Αρκαδικός μπήκε στη θέση οδηγού  και με ιδιαίτερη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά και καθαρό μυαλό έφτασε στο μεγάλο 67-75 κάνοντας δεύτερη εκτός έδρας νίκη.
Το δίδυμο Χατζή-Καρύδα πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, σημειώνοντας συνολικά τους 48 από τους 75 πόντους του Αρκαδικού και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο καθοδηγούσαν με εξαιρετικό τρόπο μέσα στο παρκέ τους συμπαίκτες τους, εξουδετερώνοντας όλα τα αμυντικά συστήματα του ΟΦΗ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πόντοι του Τζόρτζεβιτς και η επιστροφή του Νοέα στην ενεργό δράση.
Η στατιστική του Χατζή διεκδικεί το σχετικό ρεκόρ όσκαρ με 9/9 βολές, 6/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και 0.896 στο σύστημα αξιολόγησης tendex, πάρα πολύ υψηλός αριθμός για γκάρντ, ενώ πάει καθόλου πίσω ο Καρύδας που είχε ¾ βολές, 6/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6 ασίστς, 4 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 0.587 στο σύστημα αξιολόγησης tendex.
Αυτή η νίκη βέβαια αποδεικνύει ότι ο Αρκαδικός είναι από σπάνιο μέταλλο ομάδας και μπορεί να πρωταγωνιστήσει με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ενώ παράλληλα είναι το καλύτερο δώρο για τον πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ Μιχάλη Σμυρνιώτη που είχε την ονομαστική του εορτή σήμερα.
Διαιτητές: Ψαριανός, Θεωνάς, Αποστολίδης
Δεκάλεπτα: 18-13, 37-28, 55-50, 67-75
ΟΦΗ (Τακιανός): Μποχωρίδης 7(1) , Σταμπουλής 6, Μαυρογιάννης 8 (1), Στυλιανού 3 (1), Λιανός 15 (1) , Κιτσούλης 18 , Κυρίτσης, Χάλαρης 10, Τρεπάλοβατς, Σκλήβας .
Αρκαδικός(Καστρίτης): Κωνσταντίνου, Καρύδας 21 (2), Κοψαύτης 6 (1), Χατζής 27 (2), Αναστασάκης, Θανόπουλος, Μάλλιος 2, Καλλινικίδης, Εζόμο, Σταματόπουλος, Τζόρτζεβιτς 13, Νοέας 6.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη