Ακόμα δύο σημαντικά έργα αγροτικών υποδομών εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας


 
Γιαννακούρας: Ο πρωτογενής τομέας βασικό στήριγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση
Δύο ακόμα σημαντικά έργα υποδομών, μεταξύ δεκάδων άλλων,  που υλοποιούνται στην Αρκαδία,  βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν προς χρήση από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αρκαδίας.
Τα έργα υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας στο χωριό Δάρα του Δ.Τρίπολης και στα χωριά Πράσινο και Ριζοσπηλιά του Δ.Γορτυνίας.
Έργα που κατασκευάζονται κατόπιν αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών και θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλυτέρευση των συνθηκών των ανθρώπων που εργάζονται στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή ομβροδεξαμενής 260 κυβικών που θα εξυπηρετήσει περίπου 40 κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στο χωριό Δάρα. Η δεξαμενή κατασκευάζεται στην περιοχή «Σαϊτά», σε υψόμετρο 1.100μέτρων και για να ολοκληρωθεί απομένουν τα τμήματα συλλογής νερού.
Παράλληλα θα κατασκευαστούν και «ποτίστρες» σε άλλα σημεία της περιοχής ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι.
Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή δύο τσιμεντένιων αρδευτικών καναλιών συνολικού μήκους 2200 μέτρων στα χωριά Πράσινο και Ριζοσπηλιά στο Δήμο Γορτυνίας. Τα έργα στα δύο κανάλια θα ολοκληρωθούν το προσεχές 15νθημερο, δίνοντας την δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής και κυρίως στους νέους που μένουν στον τόπο τους να καλλιεργήσουν τη γη τους, αφού δεν θα έχουν πρόβλημα με το νερό, κάτι που ήταν ανασταλτικός παράγοντας μέχρι σήμερα.
Τα δύο αυτά έργα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Ρουμελιώτη και μηχανικούς της Περιφέρειας με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά  την εξέλιξη των εργασιών, να εντοπίσει πιθανόν ατέλειες ώστε να διορθωθούν άμεσα και να συζητηθούν με τους κατοίκους και τους τεχνικούς τυχόν προσθήκες για την αρτιότερη κατασκευή των έργων αυτών.
Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Αντιπεριφειάρχη και την περιφερειακή αρχή για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους και για την γρήγορη υλοποίηση των δύο έργων που θα τους βοηθήσουν σημαντικά στην εργασία τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σε δηλώσεις του εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση των δύο αυτών έργων και σημείωσε πως η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου και υλοποιούν με μεγάλη χαρά έργα υποδομών- άλλωστε αυτόν τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά έργα σε όλο το Νομό-  που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και θα αυξήσουν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
Επεσήμανε, τέλος, πως ο πρωτογενής τομέας  μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Από τη δική του πλευρά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει τους «ξωμάχους», τους ανθρώπους της γης, και σε όλη την Αρκαδία υλοποιούνται σημαντικά έργα που σε σύντομο χρόνο θα αλλάξουν την όψη της.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και του ΠΣ Γ.Ρουμελιώτη για τα δύο έργα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη