Το ΠΑΜΕ για προσλήψεις στο ΕΚ Αρκαδίας‏


Η κοινή συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας μεθοδευμένα διευκόλυναν την παράταξη της ΔΑΚΕ στις προσλήψεις που έκαναν σε συγγενικά τους πρόσωπα χωρίς καμία ενημέρωση του ΔΣ.

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη 2014 παρόντες ήταν 5 μέλη της παράταξης της ΔΑΚΕ (από τα 8 που έχουν εκλεγεί), 4 μέλη της κοινής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ (από 5 που έχουν εκλεγεί) και 2 μέλη της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ (από 2 που έχουν εκλεγεί). Μετά από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του ΔΣ τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση της παράταξης του ΠΑΜΕ για προκήρυξη των θέσεων εργασίας. Πριν την ψηφοφορία αποχώρησε ένα μέλος της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να έρθει 5-5! Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην περάσει η πρόταση αφού η ψήφος του Προέδρου υπερισχύει σε περίπτωση ισοψηφίας.

Η τοποθέτηση της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ ήταν η ακόλουθη:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, χωρίς απόφαση του ΔΣ να γίνουν προσλήψεις εργαζόμενων στο Εργατικό Κέντρο και μάλιστα συγγενών του Προεδρείου της παράταξης της ΔΑΚΕ.

Αυτό που έγινε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Αυτά είναι τα συμπτώματα και επακόλουθα της γραμμής που ακολουθούν στο εργατικό κίνημα από κοινού οι συνδικαλιστικές παρατάξει της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια. Είναι η γραμμή της υποταγής των εργαζόμενων στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και της ταξικής συνεργασίας. Είναι η γραμμή που μετατρέπει τα Συνδικάτα σε μηχανισμό συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς και τα εμπλέκει στην εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων. Ένας μηχανισμός φθοράς συνειδήσεων, συντεχνιασμού και εκφυλισμού, απαξίωσης και διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Τέτοια παραδείγματα εκφυλισμού έχουμε και εδώ. Ενδεικτικά: ενώ οι πολιτικές παρατάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σκοτώνονται σε κεντρικό επίπεδο, οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις κατεβαίνετε σε κοινά ψηφοδέλτια ακόμη και με τη ΧΑ, βγαίνουν στη δημοσιότητα αποφάσεις Γ.Σ. τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε Γ.Σ., δεν γράφετε σωματεία στη δύναμη του Ε.Κ. με παρελκυστικές τακτικές, βάζετε τους εργαζόμενους να διπλοψηφίζουν στο χώρο της ΔΕΗ, καταψηφίζετε τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα που οργανώθηκε μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, κ.α.

 

Άρα ήταν επόμενο να φτάσουμε και εδώ. Όλη αυτή η διαδικασία πατάει στην ανάγκη της εργατικής τάξης για να βρει δουλειά, τη στιγμή που στην νεολαία η ανεργία έχει ξεπεράσει το 60%!

Επομένως το πρόβλημα είναι ότι οι συσχετισμοί στο Εργατικό Κέντρο είναι τέτοιοι που επικρατεί η γραμμή υποταγής των εργαζόμενων στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς τρόικα. Παρά τις επιμέρους διαχειριστικές διαφορές τους, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στο κύριο, τη λειτουργία της οικονομίας με βάση το κέρδος και την στήριξη κατ’ επέκταση των «υγειών» επιχειρηματιών. Έτσι τέτοια φαινόμενα ρουσφετιών και «εξυπηρετήσεων» θα υπάρχουν είτε με τους μεν ή με τους δε.

Ζητάμε να προκηρυχτούν οι θέσεις εργασίας με τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Διάρκεια ανεργίας
  2. Οικογενειακή κατάσταση
  3. Κοινωνικά κριτήρια
  4. Απαραίτητο επίπεδο γνώσεων»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη