Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προϋπολογισμός νοικοκυρέματος και μεγέθυνσης της τοπικής οικονομίας»


«Αποδίδουμε πρωτόγνωρο έργο με τους πόρους που διαθέτουμε και αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση της περιφερειακής αρχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «αξιοποιούμε πλήρως όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεχώς δημιουργούμε νέες οικονομικές δυνατότητες για την ανάπτυξη του σχεδιασμού του ετήσιου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η κοινωνική πολιτική και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Την κατάπληξή του διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για αυτούς που εγκαλούν την περιφερειακή αρχή γιατί εξασφάλισε 88 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που στο σύνολό τους οι λοιπές Περιφέρειες της χώρας έλαβαν «υπόσχεση» για 20 εκατομμύρια ευρώ. «Η διεκδικητικότητα, το ολοκληρωμένο σχέδιο, η σκληρή δουλειά, μα πρωτίστως η ξεκάθαρη πολιτική στόχευση της περιφερειακής αρχής και της παράταξης της πλειοψηφίας είναι η απάντηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική ενίσχυση του θεσμού της Περιφέρειας ως την πρώτιστη διεκδίκηση από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της ευθύνης, «ώστε να υπάρξει το πολιτικό αντικείμενο που θα δημιουργήσει νέες πολιτικές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αλλά και για να εξασφαλιστεί η οικονομική αειφορία των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων», σχολιάζοντας ταυτόχρονα με έντονο τρόπο τη δραστική περικοπή των πόρων κάθε χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είναι απόλυτα ισοσκελισμένος και θα εφαρμοστεί πλήρως, όπως άλλωστε συνέβη και με τους προϋπολογισμούς των προηγουμένων ετών χωρίς καμία εκκρεμότητα.

Ιδιαίτερα καυστικός προς τη στάση των μειοψηφιών, εκτός της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» και της εκπροσώπου της κας Λυμπεροπούλου, οι οποίες τηρούν απόλυτα αρνητική στάση χωρίς ποτέ να καταθέσουν την οποιαδήποτε πρόταση ο κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «φοβούνται αυτό που είμαστε σήμερα, φοβούνται αυτό που θα είμαστε αύριο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει βγει μπροστά σε όλα τα πολιτικά ζητήματα της χώρας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δημιουργήσει ισχυρό πολιτικό υπόβαθρο και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό και καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να τη βλάψει».

Πρότεινε επίσης ο κ. Τατούλης σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όλες οι παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, «ώστε να αποκαλυφθεί ο άκρατος λαϊκισμός και αρνητισμός τους» και υπογράμμισε την απουσία του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας από τη συζήτηση του κορυφαίου πολιτικού θέματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Ανοίξαμε δρόμους και αυτό είναι γεγονός» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, όπως τη διεκδίκηση της ευθύνης του χωροταξικού σχεδιασμού, της διαχείρισης των οικοσυστημάτων, της εφαρμογής των λιμενικών πολιτικών, την υιοθέτηση των ΣΔΙΤ, της μόχλευσης της οικονομίας με τη συνύπαρξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας.

Ευθύνη της Περιφέρειας είναι η δημιουργία των υποδομών και το αποτέλεσμα που έχει παραχθεί δεν έχει προηγούμενο στην Πελοπόννησο, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, και όχι η επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ανήκει στους ιδιώτες. «Από την πλευρά μας πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον και το αποτέλεσμα είναι να γίνονται επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο».

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη σχολική μεταφορά, «την οποία παραλάβαμε με κόστος 37,5 εκατομμύρια ευρώ και πετύχαμε με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδιασμού μας να έχει πέσει το κόστος αυτό στα 15 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η ποιότητα της μεταφοράς των μαθητών. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

«Ο προϋπολογισμός του 2015 είναι ένας απόλυτος ισοσκελισμένος και ισορροπημένος προϋπολογισμός, ο οποίος κρύβει και εκπλήξεις όπως το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος» δήλωσε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «κάνουμε έργα που μόνο οι «τυφλοί» πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν βλέπουν».    

   

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη