Το Επιμελητήριο Αρκαδίας υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Σλοβακίας


Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επισκέφτηκαν ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ. Peter Michalko, ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Πάτρα με δικαιοδοσία την Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά κ. Φαίδωνας Κουνινιώτης και ο Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Θωμάκος την Τρίτη 4 Νοεμβρίου το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Κοινό ενδιαφέρον, έδειξαν και οι δύο πλευρές για την ανάπτυξη των σχέσεων και των συνεργασιών στην προώθηση των προϊόντων από την Αρκαδία στην Σλοβακία και από την Σλοβακία στην Αρκαδία, αντίστοιχα.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Επιμελητήριο στον τομέα των εξαγωγών, «πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τις εξαγωγές. Στο Επιμελητήριο πραγματικά αγωνιζόμαστε για να στρέψουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν εξαγωγές. Δράττομαι της ευκαιρίας και σας ζητώ να διοργανώσουμε B2B επιχειρηματικές συναντήσεις. Θα σας αποστείλουμε άμεσα τα στοιχεία για τους Αρκάδες επιχειρηματίες παραδοσιακών προϊόντων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία που έχει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε θέματα επιχειρηματικότητας και έρευνας.

Ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ. Peter Michalko τόνισε τις ευκαιρίες που δίνει η Ευρώπη στις εξαγωγές μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών: «Η προσφορά της Σλοβακίας και της Ελλάδας είναι συμπληρωματικές και με συνεργασίες και ανταλλαγή πληροφοριών μπορούμε να αυξήσουμε την εξωστρέφεια» αναφέρει ο κ. Πρέσβης και τονίζει ότι ο θεσμός των Επιμελητηρίων στην Σλοβακία, όπως και σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός για την επιχειρηματικότητα εν γένει.

Δίαυλος συνεργασίας θα είναι και το Προξενείο, όχι μόνο σε θέματα επιχειρηματικότητας αλλά και τουρισμού. Ο επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας κ. Φαίδωνας Κουνινιώτης και αναφέρει: «η Σλοβακία, λόγω καιρικών συνθηκών, έχει τεχνογνωσία στον χειμερινό τουρισμό, αλλά και στον θρησκευτικό. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείτε».

            Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεσή για άμεση και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη