Ημερίδα«Προώθηση των Ηλεκτρικών Οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις»


Ο Δήμος Τρίπολης, θέλοντας να είναι ενήμερος στις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντική συνείδηση, συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Προώθηση των Ηλεκτρικών Οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις», που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «eMobility Works».

Πιο συγκεκριμένα, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Δήμου, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 13-11-2014, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στην Αθήνα. Η Ημερίδα απευθυνόταν σε Δήμους, επιχειρήσεις αλλά και σε ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη σύγχρονη αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων (ηλεκτρικών αυτοκινήτων, scooters, ποδηλάτων αλλά και βαρέων οχημάτων), και την κατασκευή / λειτουργία σταθμών επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, αναδείχθηκαν οι νέες τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα, ενώ παρουσιάστηκαν επιτυχημένες εφαρμογές από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Επίσης, παρουσιάστηκαν επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, για ιδιωτικούς και δημόσιους στόλους.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη