Δημιουργία έργου για το πότισμα των ζώων στο χωριό Λίμνη του Δήμου Τρίπολης

Συνεπής στις δεσμεύσεις της η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και θεωρώντας  την αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, συνεχίζει την προσπάθεια και καθημερινά προχωρά στην δημιουργία υποδομών για την βελτίωση του εισοδήματος και της ποιότητας ζωής των κτηνοτρόφων.
Έτσι ,μετά τα χωριά Δάρα και Πράσινο, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μαζί με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα αγροτικής οικονομίας και με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Γιώργο Ρουμελιώτη, βρέθηκε στο χωριό Λίμνη της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης. 
Σκοπός της επίσκεψης η επιτόπια συνάντηση με τον Πρόεδρο του χωριού Ηλία Τρυφωνόπουλο και κτηνοτρόφους της περιοχής ώστε να καταλήξουν από κοινού στην καλύτερη λύση όσον αφορά τη δημιουργία έργου για το πότισμα των ζώων.
Μετά από συζήτηση υπήρξε συμφωνία και άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή δεξαμενής για την αξιοποίηση των νερών που υπάρχουν στην περιοχή και συλλεκτών του νερού για να ποτίζονται τα 1200 και πλέον ζώα που διαθέτουν οι κτηνοτρόφοι. Παράλληλα θα προχωρήσει και η βελτίωση του δρόμου προς την περιοχή του Αγίου Βλάσση με παρεμβάσεις καθαρισμού και διαπλάτυνσης.
Τα δύο αυτά έργα θα βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες για τους κτηνοτρόφους.
Τόσο ο Πρόεδρος του Χωριού όσο και οι κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν την περιφερειακή αρχή και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον Περιφερειάρχη που είχε βρεθεί πριν λίγες μέρες στο χωριό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.
Να σημειώσουμε πως στο χωριό πρόσφατα ολοκληρώθηκε και έργο βελτίωσης της εισόδου με την διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή πετρόχτιστης μάντρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ως Πολιτεία οφείλουμε να στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που μένουν στον τόπο τους, αφού η χώρα μας έφτασε εδώ που έφθασε γιατί εγκαταλείφθηκε ο πρωτογενής τομέας. Εμείς είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου και το αποδεικνύουμε εμπράκτως. Δημιουργούμε μικρά έργα υποδομών που φέρουν άμεσα αποτελέσματα»
Ενώ και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος τόνισε πως «η ορεινή κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερα σημαντική και παράγει προϊόντα ποιότητας και η Περιφερειακή Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που την υπηρετούν».
Βίντεο με τις δηλώσεις των δύο Αντιπεριφερειαρχών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη