Ενημερωτική ήταν η ημερίδα "Καλλιεργώντας το Μέλλον Μάς"

Σήμερα στο ξενοδοχείο Μαίναλον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Καλλιεργώντας το Μέλλον Μας".
Την διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως συντονιστής εταίρος του έργου “GuardEn”.



Το έργο GuardEn
αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού Πλαισίου για την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή στρατηγικών τοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη και τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων, εστιάζοντας στη μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.  Μηχανισμός/Πλαίσιο βασίζεται και ενσωματώνει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές, εστιάζοντας: (α) στη βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων, (β) στην ανάπτυξη συνεργασιών (τυπικών και άτυπων), και (γ) στην «ανάπτυξη δυναμικού» σε τοπικό επίπεδο σε σχέση με το σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών προστασίας του περιβάλλοντος. Στο έργο συμμετέχουν 15 φορείς από 8 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Τον χαιρετισμό έκανε ο Απόστολος Παπαφωτίου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Επίσης μίλησαν η Ελένη Μανωλοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων και ο Δρ. Αβραάμ Μαυρίδης, Επίκουρος Καθηγητής (ΣΟΧ) Logistics, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Λέκτορας Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη