Εντυπωσιακή η αεροπορική επίδειξη στην Τρίπολη!!!

Για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στην 124ΠΒΕ έγινε αεροπορική επίδειξη στα πλαίσια του εορτασμού των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ομάδα  HAF T-6Α "Daedalus" Demo Team κέρδισε το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες πιλότοι μαχητικών είναι οι καλύτεροι στον κόσμο!!!!

Τα κόλπα που εκτέλεσε το Viper ήταν τόσο εντυπωσιακά που έκοβαν την αναπνοή.
Εκεί βρέθηκαν και  αερολέσχη απο Μάλτα τα μέλη της οποίας μίλησαν στο "Βόλτα στην Τρίπολη" και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την Ελληνική ΠΑ.

Θαυμαστές τους δήλωσαν οι μικροί θεατές που βρέθηκαν εκεί λέγοντας πως θα ήθελαν να γίνουν πιλότοι.

Όπως μας είπε ο πιλότας μέλος της ομάδας επιδείξεων που ήταν στην περιγραφή Χρήστος Μεϊντάσης  θέλει να αγαπάς αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις, πολύ κόπο και πολύ διάβασμα. Επίσης είπε ότι οι γνώσεις της ομάδας αυτής πέρα απο την επίδειξη είναι ίδιες με των μαχητικών και δηλώνουν έτοιμοι για όπου τους χρειαστεί η πατρίδα.


  H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος" αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.
Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.
Για την επιτυχία και την ασφάλεια της κάθε αεροπορικής επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A απαιτείται η αρμονική συνεργασία ενός αριθμού ανθρώπων. Αυτοί είναι:
  • Ο κύριος Ιπτάμενος Επίδειξης.
  • Ο Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ έχει την δικαιοδοσία να επεμβαίνει και να διατάσσει τη διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
  • Ο Αξιωματικός Αφηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιγραφή, επεξήγηση και τον σχολιασμό των ελιγμών που εκτελούνται στο κοινό.
  • Οι Τεχνικοί Υποστήριξης και προετοιμασίας του Αεροσκάφους.

Ελιγμοί Επίδειξης

    Το αεροσκάφος Τ-6Α της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελεί δύο προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High) και ένα Χαμηλό (Low).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη