Από την Τρίπολη θα περάσει ο αγώνας δρόμου «Σπάρτη – Θερμοπύλες»

Περιγραφή: αγώνας δρόμου και αντοχής πάνω στο δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι «Σπαρτιάτες», με στρατηλάτη το βασιλιά Λεωνίδα το 480 πχ, για να αναχαιτίσουν την επέλαση των «Περσών» του Ξέρξη προς την Ευρώπη, καθορίζοντας τη ροή της παγκόσμιας Ιστορίας .
Παραγωγή  - Διοργάνωση:  «ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΚΕ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  
Περίοδος διεξαγωγής:  Κυριακή 26 Απριλίου 2015 έως Κυριακή 3 Μαϊου 2015
Γενικά Χαρακτηριστικά:
Συνολική απόσταση: 378 χιλιόμετρα με κίνηση πάνω σε περιφερειακό οδικό άξονα πάντοτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.  
Διάρκεια: 8 συνεχείς ημέρες (8 ETAPE), υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Περιορισμοί: Υποχρεωτική διανυόμενη απόσταση ανά ημέρα, αυτή που περιγράφεται σε καθένα απο τα 8 ETAPE με ελάχιστη ταχύτητα κατά μέσο όρο μεγαλύτερη από 5,5 χιλιόμετρα την ώρα. Οι συμμετέχοντες τρέχουν σύμφωνα με τις φυσικές τους δυνάμεις και επιδόσεις.
Υψομετρικά:  Συνολική ανάβαση 4.233 μέτρα και κατάβαση 4.410 μέτρα. Μέγιστο υψόμετρο διέλευσης 1.240 μέτρα. Αναλυτικά στοιχεία για την διαδρομή θα βρείτε ανά ημέρα αγώνα εάν πατήστε το πεδίο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (στο τέλος αυτής της σελίδας) και την επιλογή adventures.
Καιρικές συνθήκες: Στατιστικά, είναι  αποδεκτές κατά την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα (εαρινή περίοδος).
Νυκτερινή διαμονή:  Στην ύπαιθρο πάνω στον άξονα της διαδρομής, σε κατασκηνώσεις με ομαδικές αδιάβροχες σκηνές που στήνουν οι διοργανωτές. Παρέχονται επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι λοιπές υπηρεσίες (υγιεινής, κτλ), που είναι αναγκαίες για το σκοπό αυτό.
Διατροφή:  Πρωινό και Δείπνο, στα σημεία της κατασκήνωσης.
Τροφοδοσία: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται τροφοδοσία σε υγρά και snacks, καθώς και υποστήριξη για την ασφαλή εξέλιξη του αγώνα και των αθλητών (ιατρική, φαρμακευτική κλπ).
Ενημέρωση: Συνεχής ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον αγώνα, καθώς και ενημέρωση  επί των ιστορικών και γεωγραφικών δεδομένων των περιοχών από όπου περνούν οι δρομείς.
Τίτλοι:  Όσοι αθλητές τερματίσουν με επιτυχία, θα παραλαμβάνουν ειδικό εγχειρίδιο για το αγώνα και το ιστορικό των «300 της Σπάρτης» του Λεωνίδα το έτος 480 π.Χ συνοδευόμενο από ειδικό αναμνηστικό μετάλιο και άλλες εκπλήξεις !
Συμμετοχές: 
  • Αυστηρά περιορισμένος ο αριθμός συμμετοχών που θα γίνει δεκτός!  Μόνο 300 δρομείς συνολικά και από τα δύο φύλλα (Άνδρες και Γυναίκες), θα λάβουν μέρος, ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών και εξαιρετικής φυσικής κατάστασης και υγείας.
  • Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών, οι 100 πρώτοι που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον αγώνα θα εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους. Για τους επόμενους, στην περίπτωση που  ο αριθμός των δηλώσεων ξεπεράσει τον μέγιστο αποδεκτό αριθμό των τριακοσίων (300), θα γίνει κλήρωση, με προοδευτική πριμοδότηση, ανάλογα με την χρονική σειρά της δήλωσης του καθενός.
  • Οι συμμετέχοντες, δηλώνουν ότι αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις, τους Όρους και τις Προϋποθέσεις συμμετοχής που έχουν συντάξει οι διοργανωτές, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στο ημερολόγιο του αγώνα, καθώς και ότι δεσμεύονται να ακολουθούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των διοργανωτών και των οργάνων τους κατά την διάρκεια του αγώνα.
  • Τέλος υπάρχει ένα κόστος με το οποίο επιβαρύνεται και πρέπει να καταβάλει ο κάθε αθλητής για να λάβει μέρος στον αγώνα και αυτό αναφέρεται στο πεδίο Κόστος Συμμετοχής. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει όλα τα έξοδα παραμονής, διακίνησης και άλλων υπηρεσιών που απολαμβάνει ο αθλητής στα πλαίσια του αγώνα.

    Περισσότερα http://www.300ofsparta.com/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη