Super League: Νέος πρόεδρος ο Μποροβήλος!

Super League: Νέος πρόεδρος ο Μποροβήλος!
 
Μετά την παραίτηση του Τάκη Αγραφιώτη, ο Γιώργος Μποροβήλος ήταν ο επικρατέστερος για τον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λιγκ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ το μεσημέρι της Δευτέρας! Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του συνεταιρισμού ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Τζελέπης του Πανθρακικού. Όσον αφορά την ψηφοφορία, δεκατρείς ΠΑΕ ψήφισαν θετικά, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μοναδικός που τον καταψήφισε, ενώ ο ΠΑΟΚ απείχε. «Λευκό» προτίμησαν οι: Ξάνθη, Λεβαδειακός και Νίκη Βόλου! Το παρών στην συνεδρίαση δίνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Αγγελίδης, Τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν οι αντιπρόεδροι Σάββας Θεοδωρίδης και Γιάννης Βρέντζος.
Ξανά ποδόσφαιρο
Από κει και πέρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ομάδες κατάφεραν να συννενοηθούν για το κοινό τους κείμενο προς την ΕΠΟ, ώστε η ομοσπονδία να ανάψει το... πράσινο φως, να ορίσει διαιτητές και να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα το επόμενο σαββατοκύριακο από την 12η αγωνιστική! Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση...
Aγραφιώτης: «Μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις»
Στην αρχή της συνεδρίασης, πήρε τον λόγο ο Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του. Αναλυτικά όσα είπε και εν συνεχεία δόθηκαν στον Τύπο υπό την μορφή γραπτής δήλωσης, έχουν ως εξής:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.
Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.
Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ. Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου. Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες. Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά».


 gazzetta.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη