Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα!!!

Σήμερα έφτιαξα και τα μελομακάρονα. Πολύ νόστιμα και εύκολα. Αν τηρήσετε τις αναλογίες θα έχετε και εσείς επιτυχία 100%

180 γρ ζάχαρη
300 γρ σπορελαιο
300 γρ λάδι
100 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
100 γρ κονιακ
1 κουταλιά κανέλα, λίγο γαρύφαλο
1200 γρ περίπου αλεύρι Νο2
2 κουτ/κια μπέικιν

σιρόπι
300 γρ νερό
350 ζάχαρη
400 μέλι

πασπάλισμα
καρύδια τριμ και κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπώ λάδια με ζάχαρη
Διαλύω στο κονιάκ την σόδα και τα ρίχνω στο λάδι
Συνεχίζω το χτύπημα και ρίχνω και υπόλοιπα υλικά εκτός από μπεικιν και αλεύρι
Με το χτύπημα να λιώσει η ζάχαρη.
Σταματώ και ξεκινώ ζύμωμα. Ρίχνω μπέικιν όλο και μισο αλεύρι.
Αλεύρι προσθέτω κατά βούληση μια ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα και ας τρίβεται.
Πλάθω ζύμη σε φύλλο παίρνω κουπάτ και κοβω σχήματα. τρυπώ ελαφρά με πιρούνι.
Ψήνω σε αντικολλητικό χαρτί στους 190 μέχρι να ροδίσουν , καφέ χρώμα ελαφρύ.
Αφήνω να κρυώσουν καλα!! (βασικό βήμα!!!)

Σε κατσαρόλα προσθέτω υλικά σιροπιού και βράζω αφαιρώντας τον αφρό.
Χαμηλώνω φωτιά και βουτώ μελομακάρονα για μισό λεπτό. Αν τα αφήσετε λίγο δεν θα πάρουν σιρόπι αν τα βάλετε πολύ θα σπάνε!!!
Τα βγάζουμε στην πιατέλα.
Από πάνω τρίβω καρύδι και κανέλα.

(Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Αναστασίας Λάγγα)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη