Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, σε τμήμα της Επ. Ο. Τριπόλεως -Σπάρτης


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


1. Έχοντας υπόψη:

-Το με ημερομηνία 27-11-2014 έγγραφο της εταιρείας ΙNTRAKAT , σύμφωνα με το οποίο η παραπάνω εταιρεία μας γνωστοποιεί ότι απαιτείται κυκλοφοριακή ρύθμιση στη χ/θ 18.500 της Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης και στη λωρίδα κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Σπάρτη (διακοπή κυκλοφορίας), λόγω εκτέλεσης εκσκαφικών εργασιών πίσω από το στηθαίο ασφαλείας της οδού (στο παραπάνω σημείο), για την αποκατάσταση βλάβης στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας WIND.

- Την υπ΄ αριθ. 2517/1/303-α από 29-11-2014  αναφορά του Τ. Τ. Τρίπολης (θετική εισήγηση αρμόδιας υφισταμένης μας Υπηρεσίας).

- Την ανάγκη απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην εν λόγω οδό για το αναφερόμενο  χρονικό διάστημα, προς πρόληψη τυχόν ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την οδό.

 

2. Ι δ ό ν τ ε ς

     και τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1,2 του Ν. 2696/1999 ( ΦΕΚ 57 τ. Α΄) περί «Κυρώσεως  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπου αναφέρεται ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις μπορούν να παίρνουν μέτρα ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας προσωρινά, όταν αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ή σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση προσωρινών καταστάσεων.

   - Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α΄και β΄του Ν. 2800/2000 (Α-41)

   - Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 (Α-58) «Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών»

 

                                                           ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη χ/θ 18.500 της Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης και στο ρεύμα κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Σπάρτη, σε μήκος τριακοσίων (300) περίπου μέτρων επί του ανωτέρω σημείου της οδού.

- Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει για την Τρίτη (02-12-2014) και κατά τις ώρες 08.00-16.00

- Η κυκλοφορία των οχημάτων στο παρακάνω σημείο, θα εκτρέπεται στο ρεύμα κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Τρίπολη, το οποίο θα λειτουργεί ως οδός διπλής κατεύθυνσης και στο οποίο θα τοποθετηθούν ειδικοί κώνοι σημάνσεως, οι οποίοι θα διαχωρίζουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

2. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται υπό τις κατωτέρω προϋποθέσεις :

- Η Ανάδοχος του έργου «INTRAKAT» υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, να τοποθετεί και συντηρεί την κατάλληλη οδική σήμανση για τα εκτελούμενα έργα (σε μεγάλη απόσταση πριν από το σημείο εκτέλεσης των έργων), προς ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, ,αλλά και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.)

 

3. Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους αστυνομικούς, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/1999 ΦΕΚ   57- Α’), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.

 

4. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .-

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη