Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, σε τμήμα της Ε. Ο. Τρίπολης – Σπάρτης και ειδικότερα στο ύψος της Τ. Κ. Κερασίτσας


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


1. Έχοντας υπόψη:

- Το υπ. αριθ. 70501 από 04-12-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Τρίπολης,  με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι, απαιτείται διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Επ. Ο. Τρίπολης – Σπάρτης και ειδικότερα στο ύψος της Τ. Κ. Κερασίτσας (έμπροσθεν Ι. Ν. Αγίας Μαύρας), την 13-12-2014, λόγω εκτέλεσης εργασιών κοπής επικίνδυνων δένδρων παραπλεύρως της οδού, που θα πραγματοποιηθούν από τον Μητρόπουλο Παναγιώτη, σύμφωνα και με την υπ. αριθ. 68/2014 μελέτη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Τρίπολης, που έχει συνάψει με την υπ. αριθ. 66699/02-12-2014 σύμβαση, με το Δήμο Τρίπολης.»

- Την υπ. αριθ. 2517/1/289-ιβ από 29-7-2014 έγγραφο-αναφορά του Α. Τ. Σταδίου

- Την ανάγκη απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην εν λόγω οδό, για το διαλαμβανόμενο στο θέμα χρονικό διάστημα, προς πρόληψη τυχόν ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την οδό και εργαζόμενους στο οικείο έργο.

2. Ι δ ό ν τ ε ς

    και τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1,2 του Ν. 2696/1999 ( ΦΕΚ 57 τ. Α΄) περί «Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπου αναφέρεται ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις μπορούν να παίρνουν μέτρα ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας προσωρινά, όταν αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ή σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση προσωρινών καταστάσεων.

    - Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α΄και β΄του Ν. 2800/2000 (Α-41)

    - Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 (Α-58) «Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών»

 

                                                           ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Ε. Ο. Τρίπολης - Σπάρτης και ειδικότερα από το 5ο χλμ. (διασταύρωση Αγίου Σώστη) μέχρι το 10ο  χλμ (διασταύρωση Κερασίτσας) και αντιστρόφως, λόγω εκτέλεσης εργασιών κοπής δένδρων, που θα πραγματοποιηθούν στο ύψος της Τ. Κ. Κερασίτσας (έμπροσθεν Ι. Ν. Αγίας Μαύρας), το Σάββατο (13-12-2014) και από τις ώρες 08.00-16.00 ή μέχρι την ώρα λήξης των εργασιών.

Ø  Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραπάνω οδό, που κατευθύνονται από Σπάρτη προς Τρίπολης και από Τρίπολη προς Σπάρτη, θα πραγματοποιείται μέσω της Επ. Ο. Τρίπολης-Σταδίου - Αλέας - Κερασίτσας και αντιστρόφως.

Ø  Η κυκλοφορία των οχημάτων, εντός του διακοπτόμενου τμήματος της παραπάνω οδού, θα πραγματοποιείται μόνο για όσους κατευθύνονται από Τρίπολη προς τις Τ. Κ. Τζίβα, Δεμιρίου, Επισκοπής, επιχείρηση κεραμοποιίας ΣΑΚΕΛΑΡΑΚΟΥ κ.α. και αντιστρόφως, οι οποίες (Τοπικές Κοινότητες, επιχείρηση κ.α.) βρίσκονται πλησίον της παραπάνω οδού και πριν το σημείο της πραγματοποίησης των εργασιών κοπής δένδρων (με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Σπάρτη).

 

2. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται υπό τις κατωτέρω προϋποθέσεις :

- Ο ανάδοχος εκτέλεσης του έργου «ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης» σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, το Τ. Τ. Τρίπολης και το Α. Τ. Σταδίου, υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, να τοποθετεί και συντηρεί την κατάλληλη οδική σήμανση για τα εκτελούμενα έργα, προς ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, αλλά και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.)

- Επίσης ο ανάδοχος εκτέλεσης του έργου, να διαθέτει προσωπικό για την ενημέρωση των οδηγών και από τις δύο πλευρές του σημείου της διακοπής κυκλοφορίας, σε ικανή απόσταση, προς πρόληψη ατυχημάτων, διαθέτοντας και σχετικές ενδεικτικές πινακίδες πριν τα σημεία της διακοπής κυκλοφορίας, αλλά και επί της παρακαμπτήριου οδού (Επ.Ο. Τρίπολης-Σταδίου - Αλέας – Κερασίτσας)

 

3. Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους αστυνομικούς, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/1999 ΦΕΚ   57- Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

4. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .-

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη