Έπιασαν τον δολοφόνο του "διαβόλου"

Στον δράστη της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία από την Τρίπολη Θεόδωρου Παπαναστασίου, έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικές Αρχές.

Δράστης της δολοφονίας είναι ένας 55χρονος έμπορος ρούχωνΠρόκειται για έναν 55χρονο έμπορο ρούχων ο οποίος σκόπευε να αγοράσει ένα διαμέρισμα από το θύμα και, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, του αφαίρεσε τη ζωή λόγω οικονομικών διαφορών και προστριβών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο 55χρονος ομολόγησε ωστόσο ακόμα δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως τους λόγους που τον ώθησαν στην αποτρόπαια πράξη.

«Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Ο δράστης είχε αγοράσει πιστόλι και ήταν μεταμφιεσμένος. Συγγενείς δράστη και θύματος έμεναν σε κοντινά σπίτια και συχνά υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους, ενώ ένα από τα κίνητρα ήταν ότι το θύμα φέρεται να είχε δηλητηριάσει τα σκυλιά του» εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη του 55χρονου έπειτα από ανάλυση του όπλου και των τηλεφωνικών επικοινωνιών του θύματος.

Η δολοφονία

Η δολοφονία του Θεόδωρου Παπαναστασίου έγινε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του νυχτερινού club «Βailar», εντοπίστηκε στις 17.30 στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, όπου διατηρούσε το γραφείο του.

Ο «διάβολος», όπως ήταν γνωστός, επειδή καταπιανόταν με διάφορες δραστηριότητες, έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες.



Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, λίγο πριν από το ραντεβού με τον θάνατο, ο Θεόδωρος Παπαναστασίου είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του είπε ότι ενδιαφερόταν να δει ένα από τα διαμερίσματα. Ανυποψίαστος, ο 42χρονος μετέβη στην οδό Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου.





Όταν ο Παπαναστασίου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο του, αιφνιδιάστηκε και εκτιμάται ότι προσπάθησε να αμυνθεί, όπως μαρτυρούν οι μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο επιχειρηματίας έφερε κακώσεις κεφαλής, θώρακος και αριστερού χεριού από βολίδα πυροβόλου όπλου, ενώ είχε και μικρά χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία δεν ήταν θανατηφόρα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η μαρτυρία-ντοκουμέντο ενός πολίτη που είδε πρώτος το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία και ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως ανέφερε, ανεβαίνοντας την Ουάσινγκτον για να πάει στο κατάστημά του στην πλατεία Βαλτετσίου, είδε πεσμένο στο οδόστρωμα έναν άνδρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρός, κάλεσε αμέσως τις Αρχές.

Αφού η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στο σημείο, πήγε και ο ίδιος κοντά να δει τι ακριβώς έχει γίνει. Μάλιστα όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, ο μάρτυρας αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία Θεόδωρου Παπαναστασίου.
http://www.zougla.gr/greece/article/epiasan-ton-dolofono-tou-diavolou

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη