Όλοι οι Δήμοι εκδίδουν βιβλιάρια ανασφάλιστου

Στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου που συμπίπτει με την ψήφιση του φετινού προϋπολογισμού καθώς όπως ανέφερε : «συμπίπτει με την κρισιμότερη καμπή στη διαπραγματευτική πορεία, για την έξοδο από το μνημόνιο. Διακυβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού. Η οικονομική ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης είναι κρίσιμη γιατί οι άνεργοι, οι φτωχοί οι πλέον αδύναμοι όλοι που υπέστησαν θυσίες αναμένουν την ανακούφιση από το κοινωνικό μέρισμα. Η κοινωνία στο σύνολό της αγωνιά για να ξαναβρεί την ελπίδα και την προοπτική που της αξίζει».
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Υφυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει καμία υποχώρηση από την πλευρά της Κυβέρνησης σε καμία από τις βασικές αρχές και δεν υπάρχει καμία συμφωνία για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ αποκάλεσε προπαγάνδα αυτά που διακινούνται ενώ επισήμανε πως όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο θα διαψευσθούν σε λίγες μέρες.
«Κάποιοι επιδιώκουν την πόλωση και έχουν ως αυτοσκοπό το κομματικό κέρδος» είπε ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ενώ έφερε ως παράδειγμα ψεύδους και παραπληροφόρησης το θέμα με τα βιβλιάρια ανασφάλιστου, όπου ξεκαθάρισε ότι όλοι οι Δήμοι μπορούν να εκδίδουν βιβλιάρια ανασφάλιστου ενώ επισήμανε πως ήδη 210.000 οικογένειες διαθέτουν τέτοια βιβλιάρια και έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και αυτό τόνισε ο Υφυπουργός δεν μπορεί να το συκοφαντεί.
Τέλος ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη το  ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια με επαναθεμελιώση του Κράτους Πρόνοιας σε στέρεες βάσεις που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας.
Ειδικότερα ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε :
*    στις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας με την θεσμοθετήση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος
*    Στα προγράμματα που υλοποιούνται για τους άστεγους από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος
*    Στα προγράμματα στήριξης της οικογένειας, στα νέα επιδόματα τέκνων, στους παιδικούς σταθμούς, στις νέες Δομές Προστασίας Παιδιού
*    Στη στήριξη των Ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ
*    Στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας όπου υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ύψους 600 εκατ. Ευρώ και ήδη διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα με μια πρώτη μικρή μείωση της ανεργίας, ενώ διασφαλίστηκε το επίδομα ανεργίας για τους εποχιακά εργαζομένους.

dikaiologitika

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη