Είστε "ψεύτες" είπαν οι κάτοικοι σε Κακλαμάνο-Παπαδημητρίου "Χαμός" στη Δόριζα

Πανό που έγραφαν "Θάνατος στο Μεγαβούνι από τα σκουπίδια της Τρίπολης-όχι άλλη υποβάθμιση της Δόριζας και του Βαλτετσίου" και "SAVE MEGAVOUNI" είχαν κρεμάσει οι κάτοικοι στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Δόριζας όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης για το θέμα των απορριμμάτων της Τρίπολης. 
Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος και ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Δήμου, ΔΣ Σωτήρης Παπαδημητρίου που "δέχθηκαν τα πυρά" των κατοίκων που έκαναν λόγο για αυταρχικό δήμαρχο ενώ αποκάλεσαν "ψεύτες" τους παριστάμενους και τους κατηγόρησαν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα.
Συγκέντρωση υπογραφών να μην προχωρήσει τίποτα στην περιοχή που είναι ιστορική

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Δόριζας κάτοικοι του ομώνυμου χωριού και του Βαλτετσίου για να συζητήσουν για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης μετά τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την προσωρινή ολοκληρωμένη διαχείριση να γίνεται από το δήμο στην περιοχή "Μεγαβούνι" μεταξύ των δύο χωριών. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους και μάλιστα έκαναν λόγο για αυταρχισμό από πλευράς Δημάρχου Δημήτρη Παυλή ενώ κατηγόρησαν τους παρόντες Τάσο Κακλαμάνο και Σωτήρη Παπαδημητρίου για απουσία ενημέρωσης και τους αποκάλεσαν "ψεύτες".
Ζήτησαν δε να ενημερωθούν για το τι ακριβώς θέλει να κάνει ο δήμος στην περιοχή ενώ επέμεναν να μάθουν αν θα είναι προσωρινή ή μόνιμη η διαχείριση και τι θα γίνει με την ΤΕΡΝΑ αφού προχωρά και αυτή η εγκατάσταση στην περιοχή της Παλαιόχουνης. Μάλιστα κάτοικος είχε βίντεο που έδειχνε την κατάσταση που υπάρχει στην Ερμιονίδα με τον δεματοποιητή, κάτι βέβαια που προσπάθησε να εξηγήσει ο κ. Κακλαμάνος αλλά και ο κ. Παπαδημητρίου ότι δεν αφορά την Τρίπολη γιατί δεν θα γίνει δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν μεγάλες και στην συγκέντρωση που έγινε οι στιγμές έντασης ήταν πολλές ενώ φάνηκε πως οι κάτοικοι δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανέναν και θεωρούν πως θα γίνει ένας ακόμα σκουπιδότοπος στην περιοχή τους, που όπως ειπώθηκε είναι επιβαρυμένη ήδη με τα λατομεία και λιγότερο με τις ανεμογεννήτριες.
Συγκεντρώθηκαν δε υπογραφές για να προχωρήσουν σε διαδικασίες που θα αποφασίσουν όλοι οι κάτοικοι από κοινού, ενώ ο κ. Κακλαμάνος δεσμεύτηκε πως σε ό,τι κάνουν θα ενημερώνουν τους κατοίκους και θα τους έχουν συνεργάτες ενώ ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει ενημέρωση πλήρης από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Δείτε στο πρώτο βίντεο τις στιγμές έντασης που προκλήθηκαν κατά τη διάρκειας της συγκέντρωσης και στο δεύτερο βίντεο αποσπάσματα από τις ομιλίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη