Υπέροχοι και πανεύκολοι κουραμπιέδες!!!

Η τσιγκούνα έφτιαξα την μισή δόση και το μετάνιωσα... αύριο πάλι θα τους φτιάξω!!
Εσείς φτιάξτε όλη την δόση ακριβώς τις αναλογίες και επιτυχία 100%

600 γρ βούτυρο φρέσκο (εγώ έβαλα flora  και βγήκαν το ίδιο νόστιμοι) (2 πακέτα καλά είναι)
80 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
80 γρ κονιάκ
40 γρ ούζο(προαιρετικό από άλλη συνταγή αλλά μυρίζουν τέλεια)
150 γρ αμύγδαλα άσπρα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
1 κιλό αλεύρι Νο 2 (παίζει μεγάλο ρόλο)


Πασπάλισμα
ανθόνερο, 1 βανίλια , ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με την σειρά τα υλικα. Τα 2 πρώτα πολύ καλά και μετα ρίχνω τα υπόλοιπα εκτός
από το αλεύρι.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω αλεύρι σιγα σιγά και ζυμώνω.
Να βγει μια ζύμη να μην κολλάει (δεν πειράζει αν τρίβεται λίγο αλλά να μην κολλάει στα τοιχώματα και να πλάθεται)

ανοίγω σε φύλλο σε ότι πάχος θέλετε και κόβεται με σχέδια ή πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε.

Ψήνετε στους 180 -200 αέρα ή πανω κάτω μέχρι να ψιλοροδίσουν όχι καφέ χρώμα!!!

Τους βγάζω, τους ψεκάζω με ροδόνερο και πασπαλίζω με ανακατεμένη άχνη και βανίλια!!!

(η συνταγή από το βιβλίο της κ. Τασίας από την Τρίπολη που τόσο λατρεύω)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη