Γεωπόνοι και Τεχνολόγοι ενημερώθηκαν για την Συνταγή χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων


Για την νέα απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με τη Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων ενημερώθηκαν οι Γεωπόνοι και Τεχνολόγοι στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

Το θέμα της εκδήλωσης «Συνταγή χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων από τους Γεωπόνους και τους Τεχνολόγους Φυτικής Παραγωγής,

Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών εκμεταλλεύσεων προς

την εισηγήτρια της εκδήλωσης κα. Παρασκευή Φίλη,  Γεωπόνο της Δ.Α.Ο.Κ. Αρκαδίας.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, στην διάρκεια του χαιρετισμού του καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για το έκδηλο ενδιαφέρον τους τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα είναι πάντα στην διάθεση του επαγγελματία για συμβουλές και ενημέρωση σε όποιον κλάδο και αν ανήκει. Στην συνέχεια ευχαρίστησε την κα. Φίλη για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τις νέες εφαρμογές στην συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων.

 

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Φίλη η οποία ανέλυσε διεξοδικά τις προϋποθέσεις  και τις υποχρεώσεις για την συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων τονίζοντας ότι κάθε επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων προκειμένου να τα προμηθευτεί από το κατάστημα πώλησης θα πρέπει να έχει και την αντίστοιχη συνταγή χρήσης. Υπεύθυνοι για την συνταγογράφηση θα είναι Γεωπόνοι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και Τεχνολόγοι Γεωπόνοι, Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

 

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων και σημείωσε επιπλέον ερωτήματα τα οποία δεν είχαν διευκρινιστεί από τη νέα απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr με τον τίτλο «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» μπορείτε να ενημερωθείτε για την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη