ΗΜΕΡΙΔΑ για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα


ΗΜΕΡΙΔΑ

για την κοινωνική οικονομία

και την κοινωνική επιχειρηματικότητα

 

Τρίπολη Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17,00

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικό Επιχειρείν Πελοποννήσου» (ΑΣΚΕΠ) διοργανώνει ημερίδα στην Τρίπολη την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17,00 στο

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (αίθουσα Ιατρού), ώρα 17,00 με θέμα:

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 

«ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής, ευέλικτης, βιώσιμης σύμπραξης που θα σχεδιάσει την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο τα επόμενα χρόνια.

 

Την κοινή αυτή προσπάθεια στηρίζουν οι μεγάλοι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις,  διακρατικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς.

Στόχος είναι να γίνει η κοινωνία συμμέτοχος μιας πραγματικής, από τα κάτω προς τα πάνω, πρωτοβουλίας, με διαβούλευση και διαφάνεια.

Θα δημιουργηθεί μια συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του θεσμού της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος. Ωφελούμενοι του προγράμματος αυτού δεν πρέπει να είναι αυτοί που το διαχειρίζονται, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος που είναι, οι θερμοκοιτίδες για κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλη την Πελοπόννησο και κέντρα πληροφόρησης και συμβουλευτικής για κάθε ενδιαφερόμενο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Στην ημερίδα θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος ώστε ο σχεδιασμός του προγράμματος να συμπεριλάβει νέες καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη