Ένα εκατομμύριο ευρώ για κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αρκαδία

Ένα εκατομμύριο ευρώ θα διατεθούν από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για την κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχές της  Αρκαδίας.
Οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος αδιάθετων υπολοίπων  από τους ΚΑΠ  προηγούμενων ετών. Επίσης έχουν συνταχθεί οι μελέτες για τα έργα και απομένει για κάποια από αυτά η τυπική έγκριση της υλοποίησής τους από το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ένα εκ των έργων, το οποίο έχει ήδη ψηφισθεί  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και μετά από χθεσινή εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα εγκρίθηκε και η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την ομάδα για την υλοποίηση του έργου,  αφορά  στην «Επισκευή του Γηπέδου του Παναρκαδικού Α.Ο» , προϋπολογισμού 20 χιλιάδων ευρώ.
Τα υπόλοιπα έργα, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Γιαννακούρα, είναι:
1.       Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ. Κ Ξηροπήγαδου Κυνουρίας, προϋπολογισμού 120 χιλιάδων ευρώ.
2.       Τοποθέτηση χλοοτάπητα και περίφραξη γηπέδου Δημητσάνας Δ.Γορτυνίας, προϋπολογισμού 130 χιλιάδων ευρώ.
3.       Τοποθέτηση χλοοτάπητα και εργασίες στο γήπεδο Τεγέας Δ.Τρίπολης, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ.
4.       Κατασκευή δύο γηπέδων τένις και ηλεκτροφωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων Λεωνιδίου Δ.Νότιας Κυνουρίας, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ.
5.       Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Άστρους  Δ.Βόρειας Κυνουρίας, προϋπολογισμού 120 χιλιάδων ευρώ.
6.       Τοποθέτηση χλοοτάπητα και γενική επισκευή γηπέδου Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου Δ.Τρίπολης, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.
7.       Επισκευή γηπέδου ΤΚ Νεστάνης Δ.Τρίπολης , προϋπολογισμού 10 χιλιάδων ευρώ.
Τα παραπάνω έργα, που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα, είναι ενδεικτικά της σημασίας που αποδίδει στον αθλητισμό  η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη.
Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και η βελτίωση των υπαρχουσών θα δώσουν τη δυνατότητα τόσο σε ομάδες όσο και σε νέα παιδιά να αθλούνται σε ασφαλείς χώρους , κάτι που λείπει μέχρι σήμερα από πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο αθλητισμός αποτελεί δραστηριότητα που οφείλουμε να την στηρίζουμε γιατί έχει πολλαπλά οφέλη  για τη νεολαία του τόπου μας και οι παρεμβάσεις μας θα είναι συνεχείς.
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη