Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη με πολλές εκδηλώσεις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Τζίνα Πετροπούλου Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα ξεκινήσει στην Τρίπολη την άλλη εβδομάδα.

Η κ. Πετροπούλου αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αλλά και την επίσημη έναρξη του το Σάββατο το βράδυ με πολλούς καλεσμένους σκηνοθέτες.

Στην συνέντευξη μίλησε και η σκηνοθέτης Κλεώνη Φλέσσα.

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση η οποία θα έχει απήχηση όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου το πρωί θα έχει και ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων . Τα πρωινά της εβδομάδας θα μπορούν τα δημοτικά σχολεία να παρακολουθήσουν τις πρωϊνές εκδηλώσεις.
Από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, σε αυτές τις πόλεις θα προβληθούν συνολικά 77 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί την τελευταία πενταετία, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.
Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πελοποννήσου περιλαμβάνει επίσης αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες, διεθνώς προβεβλημένους, οι οποίοι θα συμμετέχουν με την φυσική τους παρουσία αλλά και με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς δημιουργούς και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών απ’ όλη την Ελλάδα.



Η είσοδος για το κοινό, τόσο στις προβολές όσο και στα σεμινάρια, είναι ελεύθερη.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη