Επιστολή Προέδρου Α.Κ.Σ.Αρκαδίας για ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Προϊστάμενε του ΕΛΓΑ,
όπως  γνωρίζετε, σημαντικές ήταν οι ζημίες που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες ορισμένων Δημοτικών Διαμερισμάτων της περιοχής μας, από τις σφοδρές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών του 2014 και από τον παγετό στις αρχές Ιανουαρίου 2015. Συγκεκριμένα επλήγησαν διαμερίσματα των Δημοτικών Ενοτήτων Σκυρίτιδας, Βαλτετσίου και Κορυθίου.
Δεδομένου ότι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου βρίσκεται σε εξέλιξη και μεγάλο μέρος της παραγωγής βρισκόταν πάνω στα δέντρα, η ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα.
Επίσης, λόγω εκτεταμένης καταστροφής του φυτικού κεφαλαίου των παραπάνω περιοχών, όπως το σπάσιμο των κεντρικών βραχιόνων των ελαιοδέντρων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αποζημίωσης των παραγωγών μέσω των προγραμμάτων ΠΣΕΑ.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της κοινωνίας μας και πολύ περισσότερο ο αγροτικός κόσμος  της Αρκαδίας,  καθιστούν αναγκαία την άμεση  επίσπευση των διαδικασιών της εκτίμησης των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, προκειμένου οι παραγωγοί μέσα από τη διαδικασία των αποζημιώσεων να ανακουφιστούν οικονομικά.
Τέλος, σας καλούμε να κινηθείτε άμεσα προς την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη