Τιγρέ κέικ: Εύκολο και εντυπωσιακα νόστιμο!!

Από τις best of συνταγές για κεικ!!!
Καθόλου δύσκολο και πολύ πολύ  νόστιμη!!
 
 
5 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο (εβαλα μισο βιταμ μισο σποριελαιο)
1,5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (ίσως και λίγο παραπανω)
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι
2 βανίλιες
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο
 
 
  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι σχετικά αραιή και περίπου 7 κούπες.
  2. Κρατάμε στην άκρη 2, 5 κούπες από το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το υπόλοιπο 4,5 κούπες λευκό μείγμα μέσα στο μπολ του μίξερ.
  3. Στο μείγμα που βάλαμε στο μπολ, προσθέτουμε το κακάο  και ανακατεύουμε  Έτσι έχουμε ένα μπολ με καφέ μείγμα και ένα με λευκό μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26
  5. Παίρνουμε από το λευκό μείγμα ¾ της κούπας και ρίχνουμε  στο  κέντρο της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (μην επέμβετε εσείς).
  6. Παίρνουμε μετά μισή κούπα από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με τη μισή κούπα κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο του ταψιού ή της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα.
  7. Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για  45 με 50 λεπτά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη