Απολυση προεδρου σωματείου‏


Τρίπολη 18/03/2015

 

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος. Η εργοδοσία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ούτε τους νόμους τους δεν ακολουθούν, σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορεί να απολύεται πρόεδρος σωματείου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας έχουν ξεκινήσει σειρά απολύσεων με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014 που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα. Είχαμε προειδοποιήσει, όταν τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησαν οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ότι θα έρχονταν και στην Αρκαδία. Τώρα ξεπεράστηκε όμως κάθε όριο με την απόλυση του προέδρου του σωματείου.

Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, τα προβλήματα των εργαζόμενων είναι εδώ, καθώς είναι εδώ όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της η εργοδοσία και το είχαν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους, και τώρα δεν το καταργεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φτάσαμε σε σημείο να απολύεται πρόεδρος σωματείου με κυβέρνηση «αριστεράς»!

Πλαίσιο κειμένου: Απαιτούμε:
1. Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή.
2. Να σταματήσουν οι απολύσεις των οδηγών των ΚΤΕΛ.
3. Να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014 που επιτρέπει τις απολύσεις με μια απλή καταγγελία σύμβασης.
4. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε πεδία εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να δείξουν καμία αναμονή και καμία επανάπαυση. Οργάνωση παντού για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΚΤΕΛ. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη