Έως το τέλος Μαρτίου οι αιτήσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ του ΕΟΠΠΕΠ

Οι εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. όλων των Ειδικοτήτων διεξάγονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της αριθμ. 2944/2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.Ε.Κ. Β' 1098/30.04.2014).
Οι Απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας καθώς και οι απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» και «Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως 31.03.2015 αποστέλλοντας σε κλειστό φάκελο την Αίτηση σε έντυπη μορφή υπογεγραμμένη και τα Δικαιολογητικά τους στην έδρα του ΕΟΠΠΕΠ(Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41 - Τ.Κ. 142 34 Νέα Ιωνία Αττικής) με τους εξής τρόπους:
•    Μέσω ταχυδρομείου με την ένδειξη «συστημένο», υπό την προϋπόθεση ότι ο κλειστός φάκελος θα φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου με καταληκτική ημερομηνία την 31η/03/2015.
•    Μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier) με αποστολή την 31η/03/2015 στις 15:30.
Ο φάκελος υποψηφιότητας θα φέρει την παρακάτω ένδειξη: Προς: Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Υποβολή Αίτησης και Δικαιολογητικών για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2015
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ Ι.Ε.Κ.:  
ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: (ΝΟΜΟΣ)  
(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)  
(Προσοχή! Οι υποψήφιοι αναγράφουν το νομό και την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν).
Τελευταία ημέρα κατάθεσης εξετάστρων στο λογαριασμό του ΕΟΠΠΕΠστην Εθνική Τράπεζα ορίζεται στις 30.03.2015.
Για όλες τις ειδικότητες των Ι.Ε.Κ., εκτός της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών»:
Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. έχουν όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
Μαζί με τις αιτήσεις συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης υποβάλλονται από τους υποψηφίους και τα κάτωθι δικαιολογητικά:
i.    Αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
ii.    Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
iii.    Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου προσκομίζοντας συγχρόνως το διαβατήριο ή αντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής της αρμόδιας αρχής. Εάν από τα παραπάνω δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως ή και το όνομα πατρός, προσκομίζεται και πιστοποιητικό γεννήσεως.
iv) Απόδειξη καταβολής των εξετάστρων στην Εθνική Τράπεζα, ποσού πενήντα ευρώ (50,00 €) για συμμετοχή στο Θεωρητικό μέρος και ποσού πενήντα ευρώ (50,00 €) για συμμετοχή στο Πρακτικό μέρος των εξετάσεων (Εθνική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού ΕΟΠΠΕΠ125/540044-94, ΙΒΑΝ GR89 0110 1250 0000 1255 4004 494).
Ειδικά οι απόφοιτοι Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., οι οποίοι περάτωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και κατέστησαν δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), η οποία δεν έχει ακόμη θεωρηθεί αρμοδίως από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο της υπογεγραμμένης Β.Ε.Κ. που έχει χορηγηθεί από το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι: «αντίγραφο της θεωρημένης Β.Ε.Κ. θα προσκομιστεί στον ΕΟΠΠΕΠ με επιμέλειά μου πριν τη χορήγηση της «Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.» και του τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να παραλάβω την ως άνω Βεβαίωση Πιστοποίησης και τον τίτλο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.».
Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

dikaiologitika

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη