ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΩΤΑ

από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών «Η Πρόοδος»
 
 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ 212 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ «ΒΙΓΛΕΣ»
Με την παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε φέτος, στις 22-2-2014, το καθιερωμένο Μνημόσυνο και η εκδήλωση στον τόπο της θυσίας των 212 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 24-2-1944 και τάφηκαν από τους προγόνους μας στα χώματα των Μαλλωτών, στην τοποθεσία «Βίγλες».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλωτών συμμετείχε στην εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των νεκρών από το Γεν. Γραμματέα Βασίλειο Μπάζιο. Στεφάνι κατέθεσε και η Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μαλλωτών Δήμητρα Βελισσάρη.
Το Μνημόσυνο τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης από το Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγ/πόλεως κ. Ιερεμία. Ακολούθησε μετάβαση στο Μνημείο όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμ. π. Ιάκ. Κανάκη και τον π. Βασ. Γκογκίδη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν: η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διον. Παπαδόπουλος και ο Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΕΑ, αγωνιστή της Εθν. Αντίστασης και πρώην Δημάρχου Μεγ/πολης Κώστα Κακκαβά ανέγνωσε ο Δημ. Σύμβ. Πολύβιος Κακκαβάς και εκ μέρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων μίλησε ο πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. Μεγ/πολης Τάσος Κάβουρας.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τους: Η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Αν. Υπουργός Εθν. Άμυνας Κ. Ήσυχος, ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διον. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Μεγ/λης Βασ. Χίνης για την Εθν. Αντίσταση, ο Δοικητής Κέντρων Ταξίαρχος Γρύπαρης Αχ. για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Διευθυντής Αστυν. Δ/νσης Αρκαδίας Τριγώνης Δημ. για την Ελληνική Αστυνομία, ο Διοικητής Περιφ. Πυροσβ. Δ/νσης Πελ/σου Αρχιπύραρχος Γιόβας Κ. για το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Σύμβουλος Τύπου της Γερμ. Πρεσβείας για την Ομοσπ. Δημοκρατία της Γερμανίας, ο Δημ. Σύμβ. Τρίπολης Γ. Αδαμόπουλος, η Εκπρόσωπος Τ.Κ. Μαλλωτών Δήμ.  Βελισσάρη, ο Εκπρόσωπος Τ.Κ. Παλαιόχουνης Ηρ. Μασούρας, ο Αντιπρόεδρος ΠΟΑΕΑ Μεγ/λης Γ. Κάβουρας, ο Ηλ. Σταθουλόπουλος για την ΠΕΑΕΑ Μεγ/λης, ο Ανδ. Κωστόπουλος για την ΠΟΑΕΑ Τρίπολης, ο Γ. Τουρλούκης για το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το μέλος της Νομ. Επιτρ. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μάντης, ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλωτών «Η Πρόοδος» Βασ. Μπάζιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Μορφωτικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιόχουνης «Η Ανάληψη» Δ. Αποστολόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεγαλοπολιτών Αθηνών «Ο Πολύβιος» Ν. Σμυρνής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοχωριτών «Ο Άγιος Γεώργιος» Π. Παγιώτας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκορτσινού Δ. Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην»  Ν. Αντώνακας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Αποστολόπουλος.
Η τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Τιμές αποδίδονταν από τη Φιλαρμονική και άγημα του Στρατού.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε στις 21-2-2015 το «Σάββατο της Αποκριάς» στη Μεγαλόπολη. Ο Σύλλογός μας μαζί με την Τοπική Κοινότητα συμμετείχαν στην εκδήλωση προβάλλοντας τον τόπο μας με παραδοσιακές νοστιμιές (τραχανοκεφτέδες, χαλβά, γαλόπιτα και ραβανί) που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.
 
ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
 
 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετέχοντας στο πένθος του Γεν. Γραμματέα μας Βασ. Μπάζιου αποφάσισε να ματαιώσει την προγραμματισμένη για τις 14-2-2015 στο χωριό μας αποκριάτικη εκδήλωση-συνεστίαση.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- Απεβίωσε στις 9-2-2015 σε ηλικία 77 ετών o Αθανάσιος Κων. Μπάζιος από τη Νέα Εκκλησούλα, σύζυγος της πατριώτισσάς μας Ελένης Μπάζιου (το γένος Βασ. Λυμπερόπουλου) και πατέρας του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου μας Βασιλείου Μπάζιου. Πλήθος συγγενών, φίλων και πολλοί συγχωριανοί μας παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε την επομένη στη Μεγαλόπολη και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του, στα αδέλφια και τα ανίψια του. Ο Θεός να τον αναπαύσει, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε και η μνήμη του αιώνια.
Το 40/ήμερο Μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 15-3-2015 στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης.
- Τελέστηκε στις 22-2-2015 στον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Μαλλωτών το Ετήσιο Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αείμνηστης Ανδριάνας Μαφτέι - Ανδρικοπούλου. Ο Θεός να την αναπαύσει και ας είναι η μνήμη της αιώνια.
 
ΕΥΧΕΣ
Μετά από χρόνια πραγματοποιήθηκε γάμος στο χωριό μας και ακούστηκαν γαμήλιες ευχές στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας. Στις 15-2-2015 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ο Κωνσταντίνος Σεριάτος και η Αντριάννα Βικτόρια Κλαμα. Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη