Σεμινάριο για επώνυμα αγροτικά προϊόντα: στρατηγική, αφήγηση και ταυτότητα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας


To brand name είναι η σφραγίδα του προϊόντος

Σεμινάριο για επώνυμα αγροτικά προϊόντα: στρατηγική, αφήγηση και ταυτότητα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Βράβευση αποχωρησάντων μελών κ.κ. Λουκά και Παπαγεωργίου

 

Παραγωγοί και μεταποιητές επαγγελματίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα: «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα: στρατηγική, αφήγηση και ταυτότητα».
 
To σεμινάριο ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα σε συμμετέχοντες και εισηγητές του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Τρουπή ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την κατάρτιση και ενημέρωση των μελών του.


«Σήμερα θα παρουσιαστούν σημαντικές θεματικές ενότητες που άπτονται της δημιουργίας ταυτότητας και συσκευασίας του προϊόντος» αναφέρει ο κ. Τρουπής και τονίζει «στο Επιμελητήριο πρωταρχικός μας στόχος είναι κατάρτιση των μελών μας».


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας τόνισε ότι οι γνώσεις για την προώθηση των προϊόντων τόσο σε ομαδικό – μέσω συνεργασιών- όσο σε ατομικό επίπεδο μπορούν να δώσουν δυναμική ώθηση σε μια επιχείρησή. Το Επιμελητήριο είναι εδώ και στις δύο περιπτώσεις. Είτε ο επιχειρηματίας θέλει να λειτουργήσει ατομικά είτε ομαδικά.



Οι εισηγητές κα. Έφη Λαζαρίδου, Σύμβουλος Στρατηγικής Μάρκετινγκ, CEO The Peppertree και κ. Μπάμπης Μητσιόπουλος, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Δ/νων Σύμβουλος Altervision, παρουσίασαν διεξοδικά το branding (εικόνα, ταυτότητα, συσκευασία) και πως μπορούν να προσθέσουν αξία στα προϊόντα τους, να τα κάνουν πιο ανταγωνιστικά προκειμένου να αναζητήσουν μερίδιο και από τις αγορές του εξωτερικού.




Στην διάρκεια της παρουσίασης οι συμμετέχοντες, συμπλήρωσαν ένα μικρό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις δυνατότητες, απειλές, ευκαιρίες και αδυναμίες της επιχείρησής τους το οποίο και αναλύθηκε σε ανοιχτή συζήτηση με τους εισηγητές.




Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις των εισηγητών.



Βράβευση αποχωρησάντων μελών κ.κ. Δημήτρη Λουκά και Ιωάννη Παπαγεωργίου



Μια μικρή τελετή βράβευσης σε δύο από τα παλαιότερα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, κ.κ. Δημήτρη Λουκά και Ιωάννη Παπαγεωργίου, των Τμημάτων Εμπορικού και Υπηρεσιών, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, λόγω συνταξιοδότησής τους και κατά συνέπεια αποχώρησής τους από τα καθήκοντα τους από τις δράσεις του Επιμελητηρίου.




Τις τιμητικές πλακέτες και μετάλλια του Επιμελητήριου παρέδωσε ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.




«Αν και αποχωρούμε εμείς θα είμαστε εδώ» δήλωσαν φανερά συγκινημένοι οι κ.κ. Λουκάς και Παπαγεωργίου.




Ο κ. Λουκάς χαρακτήρισε «συναισθηματικά φορτισμένη αυτή τη στιγμή». Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλες τις διοικήσεις και το μόνιμο προσωπικό του Επιμελητηρίου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την άψογη συνεργασία που είχε στην εικοσάχρονη πορεία του στα κοινά του εμπορικού κόσμου, με δεκάδες συναδέλφους στις διοικήσεις των θεσμικών φορέων του Επιμελητηρίου: «ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους κοινούς αγώνες που δώσαμε και για τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί τους» αναφέρει στην διάρκεια του χαιρετισμού του.




Ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε θερμά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του οι συνάδελφοι επαγγελματίες όλα αυτά τα χρόνια. «Μαζί πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος όλων και προτείναμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Η σκυτάλη παραδόθηκε στη νέα γενιά. Ενωμένοι μπορείτε να πετύχετε κάθε στόχο που βάζετε» τονίζει χαρακτηριστικά.




Τα δύο νέα μέλη τα οποία εντάχτηκαν στη Διοίκηση του Επιμελητήριου είναι οι πρώτοι επιλαχόντες σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2011 ο κ. Αθανάσιος Τσίρης και ο κ. Δημήτρης Μπερτζελέτος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη