Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Λυκόσουρας


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:

1.   Τις διατάξεις  του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/1999 ( Α-57) « Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»

2.   Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α’ και β’ του Ν. 2800/2000 ( Α-41) .

3.   Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 ( Α-58) « Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών»..

4.   Το υπ. αριθ. 2517/1/58-α από 17-03-2015 έγγραφο του Α. Τ. Μεγαλόπολης, σύμφωνα με το οποίο ύστερα από επιτόπια μετάβαση αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι στην Επ. Ο Μεγαλόπολης - Λυκόσουρας, υπάρχει κατολίσθηση του οδοστρώματος γεγονός το οποίο καθιστά άκρως επικίνδυνη την εν λόγω οδό ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων και εισηγείται την διακοπή της κυκλοφορίας.

5.  Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. 

6.  Την ανάγκη απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της παραπάνω οδού, προς πρόληψη τυχόν ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό.         

                      

                                                           ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επ. Ο. Μεγαλόπολης  – Λυκόσουρας  του Δήμου Μεγαλόπολης, και ειδικότερα σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων  προς τη Τ.Κ. Λυκόσουρας, λόγω κατολίσθησης του πρανούς στο οδόστρωμα (μήκους 200 περίπου μέτρων)  που ευρίσκεται επί της ανωτέρω οδού, με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό.

Ø  Η παρούσα κυκλοφοριακή ρύθμιση θα διαρκέσει, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία εκτιμάται σε δεκαπέντε (15) ημέρες από σήμερα.

Ø  Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τα αποκλεισθέντα σημεία, θα διεξάγεται μέσω της δημοτικής οδού (χωματόδρομος) που βρίσκεται 350 μέτρα προ του σημείου κατολίσθησης.

 

2. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται υπό τις κατωτέρω προϋποθέσεις :

- Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Πελοποννήσου και το Α. Τ. Μεγαλόπολης , υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, να τοποθετούν και συντηρούν την κατάλληλη οδική σήμανση, με σκοπό την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 και 10 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.)

 

3. Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους αστυνομικούς, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/1999 ΦΕΚ   57- Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

4. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .-

 

 

 

 

                                                                                                                  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη