Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τζιάξινγκ της Κίνας για θερμαλιστικό τουρισμό


Η συνεργασία στον τομέα του θερμαλιστικού τουρισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της επαρχίας Τζιαξίνγκ της Κίνας αποφασίστηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου του Λαϊκού Κόμματος της Κίνας κ. Σιξίν Γιου, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υποδεχόμενος την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Τζιαξίνγκ, σημείωσε ότι είναι προς όφελος και των δύο πλευρών η σύσφιξη των εμπορικών και πολιτισμικών σχέσεων και χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κίνα τις πύλες του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει με συνέπεια την εξωστρέφειά της και έχει αποκτήσει διακριτή ταυτότητα στη διεθνή κοινότητα, με ορατά αποτελέσματα στην αύξηση του τουρισμού και των εξαγωγών των αγροτικών της προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι της Τζιαξίνγκ εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις περιοχές θερμαλισμού της Πελοποννήσου και συνολικά για το  τουριστικό και πολιτιστικό της προϊόν, ζητώντας ταυτόχρονα τεχνογνωσία στη διαχείρισή τους, και απηύθυναν πρόσκληση στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να επισκεφθεί την επαρχία τους και την, υπό κατασκευή, πόλη τους για θερμαλιστικό τουρισμό.    

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη