ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή του πνεύματος του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα υλοποιήσει Προγράμματα Άθλησης για Όλους μεγάλης διάρκειας περιόδου 2014 – 2015.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πολιτών, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η διέξοδος από τα  καθημερινά προβλήματα, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και  η αναψυχή των αθλούμενων και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Η άσκηση με συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστικά κοινωνική επένδυση, γιατί  συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και  εκφυλιστικών τάσεων,  στην αποτροπή από βλαπτικές συνήθειες και συμπεριφορές  και γενικά σε μία καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, θα εφαρμόζεται  3 φορές / εβδομάδα από 2 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής  και περιλαμβάνει:

·         ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, 6-12 ετών, 7 τμήματα

·         ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, 13-18 ετών, 4 τμήματα

·         ΑΣΚΗΣΗ  ΚΑΙ ΝΕΟΙ, 19-30 ετών, 2 τμήματα

·         ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, 19-65 ετών, 4 τμήματα

·         ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, 19-65 ετών,3 τμήματα

Η ημερομηνία έναρξης του προγραμμάτων θα είναι η Δευτέρα 16/3/2015 και η τελική ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η 31/07/2015. Οι τελικοί χώροι άθλησης θα ανακοινωθούν με νέα ενημέρωση ανάλογα με τις αιτήσεις και τις ανάγκες του προγράμματος.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης (Τηλέφωνο επικοινωνίας :2713- 600480 από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 μέχρι και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015). Το έντυπο της αίτησης, μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr καθώς και στα αρμόδια γραφεία.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη