Με αυξανόμενο δυναμισμό και μετρήσιμα αποτελέσματα η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διεθνείς τουριστικές αγορές


Δυναμική παρουσία των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων στην έκθεση ITB Berlin

 

Με  συμμετοχή ρεκόρ 30 Πελοποννησίων τουριστικών επιχειρηματιών συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μεγαλύτερη διεθνή επαγγελματική έκθεση τουρισμού ITB Βερολίνο από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015. Η πολυπληθής αποστολή ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της αγοράς, οι οποίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο. Στην τελετή των επίσημων εγκαινίων παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον  Hans - Joachim Fuchtel πριν αναχωρήσει για την διαπεριφερειακή συνεργασία στο Schwabisch Hall.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην έκθεση Itb

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την πρώτη ημέρα επισκέφθηκε την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο και πραγματοποίησε συναντήσεις με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Κουντουρά, τον ΓΓ ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά και στελέχη της τουριστικής αγοράς, όπου αναφέρθηκε στην αυξανόμενη ελκυστικότητα που παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και στην εδραίωση της διακριτής της ταυτότητας στις μεγάλες διεθνείς αγορές. Ο κ. Τατούλης σχολίασε επίσης το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την Ελλάδα και τόνισε ότι η στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει στόχο «να κατακτούμε συνεχώς νέες αγορές για τα προϊόντα μας».

 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν επίσης η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα τουρισμού στην Μεσσηνία κα. Αντωνία Μπούζα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν οι Δήμοι Σπάρτης και Μονεμβάσιας στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου οι εκπρόσωποι των Επιτροπών τουρισμού κατάφεραν ανέδειξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λακωνίας.

 

Εθνικό ζήτημα, χαρακτήρισε το Υφυπουργείο Τουρισμού το συνέδριο του Abta στην Πελοπόννησο

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής. Ειδική αναφορά για την Πελοπόννησο έγινε από την κα. Κουντουρά στην κεντρική εκδήλωση της Ελλάδος στο κατάστημα Coco-mat Βερολίνου όπου η Υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε τη σημασία της διοργάνωσης του συνεδρίου του Abta (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μεγ. Βρετανίας) το οποίο θα γίνει στην Πελοπόννησο τον Οκτώβριο του 2015 και το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ.

 

Μετρήσιμα τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην έκθεση, ενίσχυση σε Γαλλία- άνοιγμα σε Λίβανο

 

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συναντήθηκαν με επαγγελματίες τουρισμού της διεθνούς αγοράς  κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Η φετινή ITB είχε δυο πολύ σημαντικές εξελίξεις για την Πελοπόννησο με πρώτη τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο tour operator της Γαλλίας Thalasso1 να αναπτύξει πρόγραμμα 25.000 Γάλλων τουριστών σε όλη την Πελοπόννησο τα επόμενα χρόνια. Η  Περιφερειακή Αρχή, από την πλευρά της δεσμεύθηκε για μια σειρά από δράσεις ξεκινώντας από την διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης 150 Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων τον Μάιο σε συνδυασμό με την πρώτη απευθείας πτήση “Παρίσι-Καλαμάτας”. Επιτεύχθηκε επίσης συμφωνία με άμεσα αποτελέσματα για τον εισερχόμενο τουρισμό της Πελοποννήσου  με tour operator του Λιβάνου και η καταρχήν συμφωνία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για απευθείας πτήση γραμμής της Aegean για πρώτη φορά από την Βηρυτό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αρχικός στόχος είναι μια πτήση την εβδομάδα προς Καλαμάτα για τους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δεσμεύθηκαν για σειρά δράσεων με στόχο την προβολή της Πελοποννήσου στη Βυρρυτό με πρώτη τη διενέργεια εκδήλωσης παρουσίασης σε 100 προσκεκλημένους δημοσιογράφους και tour operator της περιοχής. Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσει την Πελοπόννησο  στις νέες δυναμικές αγορές  της Μέσης Ανατολής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουριστικού γραφείου της Καλαμάτας που έκλεισε σημαντική συμφωνία για εισερχόμενο τουρισμό απο την περιοχή του Ιράν.

 

Τέλος οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ήρθαν σε επαφή με 15 Γερμανούς tour operator όπως o Herr Karavas και Stylios απο τον Attica Reisen, Mr. Cheretis CEO της Meeting Point, τον Herr Kauferstein του RDK touristik, την Frau Maysoun Al- Rabie DER Touristik, τον Herr Thomas Graune του Studiosus Reisen, την Frau Rita Hagen απο τα Alpin Tour κ.α.  Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παραδοσιακής αγοράς της Γερμανίας και τη σύναψη επαγγελματικών επαφών συμφωνήθηκε η διενέργεια ταξιδίου εξοικείωσης στην Πελοπόννησο τον Σεπτέμβριο με την συμμετοχή 20 Γερμανών tour οperator και τη διενέργεια b2b συναντήσεων με επιχειρηματίες τουρισμού της Πελοποννήσου. Σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Thomas Cook Ευρώπης αποφασίστηκε η  αποστολή ειδικού προσωπικού στην Πελοπόννησο για την δημιουργία νέου τουριστικού προϊόντος, το οποίο και θα προσφέρει στους πελάτες της η εταιρεία την επόμενη περίοδο. Επίσης στο πλαίσιο της συμμετοχής ενημερώθηκαν με πληροφοριακό υλικό μέσω εξειδικευμένου προσωπικού περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες της έκθεσης.

 

Αντίστοιχα σε προγραμματισμένα ραντεβού και σημαντικές συμφωνίες προχώρησαν και οι ίδιοι επαγγελματίες τουρισμού απο την πλευρά τους οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες που θα αυξήσουν τον εισερχόμενο τουρισμό σε όλη την Πελοπόννησο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Itb το 2012 συμμετείχαν 4 επιχειρηματίες ενώ το 2015 έφθασαν τους 30 κάτι που αποδεικνύει την εξωστρεφή στρατηγική των ίδιων των επαγγελματιών με στόχο την αναστροφή του κλίματος από την μείωση του εισερχόμενου τουρισμού στην Πελοπόννησο ο οποίος εξαρτιόταν κατά 70% πριν την κρίση.  Στην έκθεση Itb επισκέπτονται κατά μέσο όρο  170.000 επισκέπτες συνολικά, με τους 110.000 εξ αυτών να είναι εμπορικοί επισκέπτες, και 10.086 εκθέτες από συνολικά 180 και πλέον χώρες.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη