Εξιχνιάστηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες στην Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αττική και την Εύβοια

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες στην Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αττική και την Εύβοια
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά
Κατασχέθηκαν χρήματα, μεγάλος αριθμός χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κροτίδες, διαρρηκτικά εργαλεία, όχημα κ.α
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -54.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε οικίες, στην Αρκαδία, την Αργολίδα, το Λαύριο Αττικής και τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) 39χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, χθες (30.4.2015) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής:
  •  Την 9.3.2015 το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και προσωπικά έγγραφα.
  •  Την 31.3.2015 το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.
  •  Την 31.3.2015 το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά.
  •  Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 31.3.2015 έως το πρωί της 4.4.2015, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα, είδη ένδυσης και διάφορα αντικείμενα.
  •  Την 20.4.2015 το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και είδη ένδυσης.
  •  Την 21.4.2015 το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα.
  •  Την 23.4.2015 τις πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  •  Την 23.4.2015 το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά.
  •  Την 23.4.2015 το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  •  Την 27.4.2015 το πρωί, στο Λαύριο Αττικής, διέρρηξαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και είδη υπόδησης.
  •  Την 28.4.2015 το πρωί, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά.
  •  Την 30.4.2015 το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονική συσκευή.
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κυρίως τις πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν οικίες, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε αυτές, είτε προβαίνοντας σε θραύση ομφαλών των εισόδων με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, είτε με τη χρήση πλαστικών καρτών από ανασφάλιστες εισόδους. Στη συνέχεια από το εσωτερικό των χώρων αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -54.000- ευρώ.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων αντικειμένων, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Τέσσερις (4) κροτίδες.
  •  Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
  •  Το χρηματικό ποσό των -110,60- ευρώ και των -6- δολλαρίων Η.Π.Α.
  •  Διαρρηκτικά εργαλεία.
  •  Ένα ζευγάρι γάντια.
  •  Ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν υποστεί κλοπές και διαρρήξεις ή δεν έχουν ακόμα καταγγείλει ανάλογα περιστατικά να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2710-230560 ή 2710-230561 της ιδίας Υπηρεσίας, για τυχόν αναγνώριση κλοπιμαίων – κατασχεθέντων αντικειμένων ή την παροχή οποιασδήποτε σχετικής συνδρομής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη