ΣΑΟΟ: Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα δέντρο και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών


Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης για την δημιουργία αντιπυρικής  ζώνης πλάτους 50 μέτρων περιμετρικά του χώρου εναπόθεσης  απορριμμάτων  στην περιοχή Αγ. Βλάσης, ο Σ.Α.Ο.Ο. ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το θέμα αυτό καθώς και για την πορεία των έργων προσωρινής διαχείρισης  απορριμμάτων του Δήμου.

Ο σύλλογός  μας  επισήμανε στο Δήμαρχο ότι είναι αδιανόητο να κοπούν 1000 περίπου δέντρα στη συγκεκριμένη περιοχή κι ότι αντιτίθεται σε μια τέτοια, περιβαλλοντικά και ηθικά, απαράδεκτη πράξη. Παρόλα αυτά πληροφορήσαμε το Δήμαρχο πως, με δεδομένη τη δέσμευσή του ότι στο συντομότερο δυνατό χρόνο θα κλείσει η χωματερή, είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε στην εθελοντική πυροφύλαξη του συγκεκριμένου δάσους. 

Ο Δήμαρχος   δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα δέντρο  και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Τονίσαμε στον  Δήμαρχο  ότι οριστική λύση στο πρόβλημα είναι να προχωρήσει αμέσως η ολοκληρωμένη διαχείριση σε διαδημοτικό επίπεδο, βασισμένη στην διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Αυτή είναι η πάγια θέση του συλλόγου μας  εκφρασμένη δημόσια πολλές φορές.  Άλλωστε, επ΄ αυτού υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι προχωρά,  οι σχετικές πράξεις βρίσκονται υπό διαβούλευση και  ότι μετά τις 10/06/2015, οπότε  λήγει η προθεσμία της διαβούλευσης, θα εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές οι σχετικές άδειες και θα λειτουργήσει σύντομα  η μονάδα.

                                                                                                                                                   Τρίπολη, 15/05/2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη