Πρώτη φορά ένας παιδικός πραγματοποιεί εργαστήρι με τη συμμετοχή γονέων στην πόλη μας!

Εντυπωσιακή πρωτοβουλία, κάτι διαφορετικό που σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια και πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι παιδικοί σταθμοί.

Στον πανέμορφο χώρο του 1ου παιδικού σταθμού Τρίπολης γονείς και μικρούληδες μαθητές συμμετείχαν στο Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης σήμερα το πρωί!!!

Έφτιαξαν κατασκευές, είδαν τις δυνατότητες των παιδιών τους μιας και ο παιδικός είναι το πρώτο βήμα σχολικής κοινωνικοποίησης του παιδιού στην ζωή του.

Πραγματικά πολύ καλή ιδέα από εκείνες τις αποχαιρετιστήριες θεατρικές παραστάσεις και απέδειξε πολλά!!

Πόσο μάλλον στον καταπράσινο υπέροχο χώρο, κληροδότημα της Γεωργίας Τραμπίδου, με τα δέντρα που κρατάνε ίσκιο αλλά και το πράσινο στον χώρο στον οποίο παίζουν τα παιδιά και ο Δήμος πρέπει να διατηρεί όμορφο τον χώρο που αποτελεί κόσμημα για την πόλη και πρότυπο παιδικών σταθμών!!

Μακάρι όλοι οι παιδικοί της πόλης να έχουν τόσο όμορφα κτίρια για να γίνονται όμορφες εκδηλώσεις αλλά κυρίως για να φιλοξενούν τα παιδιά μας!

Εδώ πρέπει να τονίσουμε την συνεργασία του ΙΕΚ Τρίπολης με την αντίστοιχη ειδικότητα των μαθητριών που κάνουν την πρακτική τους στους παιδικούς και με το πρόβλημα που υπάρχει και σε προσωπικό βοηθούν πολύ!!!

Ο παιδικός δεν είναι φύλαξη παιδιών. Είναι δημιουργική απασχόληση ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για το νηπιαγωγείο και να αναπτύξει τις δεξιότητες του παιδιού, όπως μας είπε άλλωστε και η Διευθύντρια του 1ου Παιδικού Σταθμού.

Οι εκπαιδεύτριες - καθηγήτριες των μαθητριών που απασχολούνται στους παιδικούς μας είπαν ότι το μάθημα στις αίθουσες του ΙΕΚ δεν πρέπει μόνο να περιορίζεται στις αίθουσες αλλά να γίνεται η ειδικότητα στον πραγματικό κόσμο.

Οι γονείς των παιδιών μίλησαν για την εκδήλωση αλλά και το πόσο καλή δουλειά γίνεται στους παιδικούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Προεδρος του ΝΠΔΔ, ο Διευθυντής του ΙΕΚ , η Διευθύντρια παιδικών ΝΠΔΔ όπως και οι προισταμένες.

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτριών (κ. Νίκη Προκόπου) έκλεισε το πρόγραμμα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!!





















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη