Σύσκεψη την υποβολή πρότασης διαχείρισης του όρους Μαινάλου


 

Την Τρίτη 26-05-2015, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη σύσκεψη για την αξιοποίηση του Όρους Μαινάλου.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν από το Δήμο Τρίπολης, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βόσνος, Σπύρος Βρέντας και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. Από το Δήμο Γορτυνίας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καραντώνης. Από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Αντιπρύτανης κ. Γεωργιος Τσούλος. Καθηγητές απ’ το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών κκ Ασκούνης και Δούκας. Εκπρόσωπος απ’ το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Αυτή η Τεχνική Συνάντηση Διαδημοτικής Συνεργασίας,  είχε σκοπό την διερεύνηση των αξόνων για την υποβολή πρότασης διαχείρισης του όρους Μαινάλου. Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας των Δήμων για την δημιουργία Ενιαίας Πολιτικής Διαχείρισης του Μαινάλου και αξιοποίησης του.

Εισηγητής ήταν ο κ. Ιωάννης Γεωργιζας  του οποίου έχει ανατεθεί από το Δήμο Τρίπολης, η ωρίμανση πρότασης αξιοποίησης της ταυτότητας του όρους Μαινάλου.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, ήταν η παρουσίαση μελετών για την υπάρχουσα κατάσταση και αποφασίστηκε ο σχεδιασμός και η υποβολή  πρόταση στο πρόγραμμα LIFE, για το σκοπό αυτό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη