Από την Εθνική Τράπεζα η κάρτα σίτισης

Από την Εθνική Τράπεζα η κάρτα σίτισης 

Από την Εθνική Τράπεζα η κάρτα σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση
Από την Εθνική Τράπεζα θα εκδοθεί η κάρτα σίτισης για τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αύριο το Υπουργείο Εργασίας υπογράφει με την Τράπεζα σύμβαση για την έκδοση

Η Σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Εθνικής Τράπεζας για την έκδοση και διαχείριση της Κάρτας Αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων από τους τελικούς δικαιούχους του νόμου 4320/2015, πρόκειται να υπογραφεί αύριο, Πέμπτη 7 Μαΐου στις 14:00 στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης θα πιστώνεται με το ποσό της προβλεπόμενης κατωτέρω μηνιαίας επιδότησης, από την 1.4.2015 και μέχρι 31.12.2015. Το ύψος της παροχής θα είναι 70 € μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 € για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.
Πως θα λειτουργήσει:
Ο ωφελούμενος, που πληρεί τα κριτήρια θα λαμβάνει μια κάρτα. Είναι μια τραπεζική κάρτα η οποία θα είναι προπληρωμένη . Δηλαδή την πιστώνει το κράτος, και έχει πάνω της τα στοιχεία του ωφελούμενου, και θα περνάει από όλα τα μηχανήματα POS. Ο δικαιούχος θα μπορεί να αγοράζει μόνο είδη από καταστήματα τροφίμων. Με αυτή την κάρτα στο χέρι ο ωφελούμενος και με την αστυνομική ταυτότητά του, πηγαίνει σε όποιο κατάστημα τροφίμων θέλει. Δεν έχει το στίγμα δηλαδή ότι πάει σε συγκεκριμένα συσσίτια και ξοδεύει όσο χρήμα του έχει πιστωθεί κάθε μήνα. Στο τέλος του μήνα θα πληρώνονται όλα αυτά τα καταστήματα τροφίμων από το κράτος. Επίσης το Υπουργείο Εργασίας θα καλέσει όλα τα καταστήματα και όλα τα σούπερ μάρκετ να κάνουν επιπλέον προσφορές σαν δείγμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους που θα έχουν αυτές τις κάρτες.
dikaiologitika
KARTA-SITISIS

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη