Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία εχθές 8 Ιουλίου 2015 το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ για τους πολίτες,που οργάνωσε το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών(Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 πολίτες του Δήμου μας,αλλά και άλλων Δήμων του Νομού μας.

Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού Σεμιναρίου διήρκησε 25 ώρες,πραγματοποιήθηκε σε 6 4ώρες απογευματινές συναντήσεις κατά τις ημερομηνίες 29/6, 1/7, 3/7, 6/7, 7/7 και 8/7 και ήταν δωρεάν για τους πολίτες.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες,αντιμετώπιση απόφραξης αεραγωγού από πτώση γλώσσας ή ξένο σώμα,καρδιοπνευμονικήαναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ),πρώτες βοήθειες σε αιμορραγία,τραύματα,εγκαύματα,κατάγματα,ηλεκτροπληξία,πνιγμός,διαταραχές από ακραίες θερμοκρασίες,αλλεργία,δηλητηριάση,χρήσηεξαρτησιογόνων ουσιών.

Το Σεμινάριο υλοποίησαν οι Γενικοί Ιατροί:κ.ΠηγήΠερδικάκη Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Άστρους και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών,κ. Χριστίνα Σπυράκη Επιμελήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος και η κ.ΔήμητραΜουρλούκου ιδιώτης Ιατρός Άργους.

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες αυξάνονται συνεχώς η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κατεύθυνση την διατήρηση και προάσπιση της υγείας,την αντιμετώπιση των επικίνδυνων και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων,αλλά και των συνήθων εκτάκτων συμβάντων της καθημερινότητας που σχετίζονται νε την υγεία,καθίσταται επιβεβλημένη για την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτενέργειας των πολιτών.

Συγχρόνως η εκπαίδευση στις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ προάγει την κοινωνική αλληλεπίδραση και την κοινωνική συνοχή και ευημερία,αυξάνοντας το συνολικό όφελος για τους πολίτες και την κοινωνία μέσα από την εθελοντική προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη,σε κάθε πολίτη που καθίσταται θύμα ατυχήματος,σε κάθε συνάνθρωπο μας που αρρώστησε ξαφνικά.

Έχοντας την αίσθηση της ευθύνης,που έχει η ιατρική κοινότητα για την προαγωγή της υγείας των πολιτών,ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές εποχές που διέρχεται η χώρα μας,το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Γιατρών συνεχίζει την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης ,επαναλαμβάνοντας το εκπαιδευτικό σεμινάριο ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ για τους πολίτες στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου 2015 για τους πολίτες του Δήμου μας και των όμορων περιοχών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη