Νέα στοιχεία στην διαβούλευση επί της Α’ φάσης της Μελέτης δημιουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) Δήμου Γορτυνίας

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΣΜΑ) ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Α’ ΣΤΑΔΙΟ: ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΜΑ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΥΠΟΣ ΣΜΑ) & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Το Σάββατο 19/7/2015 στις 12:00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας στο Πνευματικό Κέντρο των Τροπαίων με 4 θέματα ημερήσιας διάταξης (οπως φαίνεται στην δημοσιευμένη πρόσκληση), μεταξύ των οποίων και η χωροθέτηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου.
Η διαβούλευση επί του θέματος αυτού πραγματοποιήθηκε με βάση την απόφαση 97/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας που ενέκρινε την Μελέτη Α’ Φάση της Μελέτης δημιουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) Δήμου Γορτυνίας, ώστε, σε συνδυασμό με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, να προχωρήσει σε κλείσιμο και αποκατάσταση όλων των ενεργών, αλλά και ανενεργών ΧΑΔΑ.
Σε παλιότερη ανάρτηση παρουσιάζεται ολόκληρη η Εγκεκριμένη μελέτη με την απόφαση 97/2015
Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε η εναλλακτική χωροθέτηση του “δορυφορικού” ΣΜΑ στη θέση “Χωτούσα“, η οποία αξιολογήθηκε συγκριτικά με την θέση “Σφεντομάκι” από τους μελετητές προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η συνοπτική αξιολόγηση για την θέση “Χωτούσα” βρίσκεται στον σύνδεσμο:
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος έγινε αναφορά σε δηλώσεις του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, στις οποίες προέβη μετά από παραπλανητική ερώτηση εκπροσώπου μέσων μαζικής ενημέρωσης της Αρκαδίας. Ο Δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος απάντησε με επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο. Παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα.

Συνοπτική ενημέρωση του Μητροπολίτη για τον Σχεδιασμό του Δήμου για την διαχείριση στερεών αποβλήτων
Απαντητική επιστολή του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας

Φ1. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΜΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ
Φ2. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΜΑ – ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ
Τα συμπεράσματα της Διαβούλευσης θα αποτελέσουν την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, ώστε να ολοκληρωθεί η Α’ Φάση της Μελέτης και να ξεκινήσει η Β’ φάση με τις μελέτες εφαρμογής που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.
Τμήμα Υποστήριξης
Πολιτικών Οργάνων
Δήμου Γορτυνίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη