ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.‏


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 2015, που διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Καστάνιτσα Αρκαδίας από το Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει ενεργά για άλλη μια χρονιά, με μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο τη γενική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 03/08/2015 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 15/08/2015 με δημοτική βραδιά στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει εθελοντικούς καθαρισμούς, εκμάθηση της Τσακώνικης διαλέκτου, πεζοπορίες, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει σε ορισμένες απ’ αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ.: Παρουσίαση με θέμα  «Τα φαράγγια του Πάρνωνα» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας.

 

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ.: Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά στην πλατεία του χωριού

 

Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες.

 

Ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα, να έρθουν στην Καστάνιτσα, συμμετέχοντας στις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι.

 

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη