ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Εμποροπανήγυρη Τεγέας

 
Κάθε χρόνο, κατά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος υποδέχεται θερμά χιλιάδες επισκεπτών από την Αρκαδία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα που συρρέουν για να επισκεφθούν την ξακουστή εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου (8χλμ. από την Τρίπολη).
Με τη σημερινή του μορφή το πανηγύρι της Τεγέας διοργανώνεται από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο εδώ και 132 χρόνια στους ιδιόκτητους χώρους του, που ξεπερνούν τα 125 στρέμματα, στο μοναδικής ομορφιάς πάρκο του και γύρω από την Παναγία της Επισκοπής.
Περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα το επισκέπτονται κάθε χρόνο, προκειμένου να προσκυνήσουν την Παναγία της Επισκοπής, να κάνουν τις αγορές τους από τα υπαίθρια μαγαζιά και να ψυχαγωγηθούν στις λαϊκές ταβέρνες.
Να επισκεφθούν την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Γεωργίας και Γεωργικών Μηχανημάτων που λειτουργεί παράλληλα με την εμποροπανήγυρη, το Λαογραφικό Μουσείο και το Τουριστικό Περίπτερο.
Να παρακολουθήσουν τις πολιτιστικές και λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ σε αυτόν τον μοναδικής ομορφιάς χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου. Να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό παραδοσιακού χορού και τραγουδιού.

Η παραχώρηση χώρων γίνεται από τα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα (οδός Αριστοτέλους 89) από αρχές Ιουνίου.

Τηλέφωνα:210-8211116, 210-8837732(ώρες 9.00-3.00μ.μ.)
email: tegeatikos@yahoo.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη