Eκδηλωση ΚΕ του ΚΚΕ και 3ο Μνημονιο‏


Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού που παρευρέθηκαν στην μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στην Τρίπολη στις 12 Ιούλη και τίμησαν με την παρουσία τους αλύγιστους αγωνιστές της ταξικής πάλης που εκτελέστηκαν με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους μας, που δύο μήνες τώρα δούλεψαν σ’ αυτό το χώρο, όλους όσους προσέφεραν υλικά και οικονομικά ώστε να κατασκευαστεί το μνημείο, να διαμορφωθεί ο χώρος και από σκουπιδότοπος να γίνει κατ’ αρχήν ανεκτός για χώρος θυσίας.

Ο χώρος αυτός διεκδικούμε να απαλλοτριωθεί, να αποδοθεί στο λαό και στη νεολαία, να γίνει το πάρκο των αλύγιστων του Μοριά, όπου θα έρχονται τα παιδιά μας να παίζουν και να αθλούνται, οι μεγαλύτεροι να ξαποσταίνουν, να αναπολούν, να γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, να γίνει ένας χώρος αντάξιος της θυσίας των αγωνιστών.

Τέτοιους ανθρώπους αποδεικνύει ότι γεννά, με τη συγκλονιστική ιστορική διαδρομή του, το ΚΚΕ. Γιατί εκφράζει πάντα το νέο. Εξοπλισμένο με την επαναστατική - επιστημονική θεωρία, αγωνίζεται για να γίνουν πράξη τα πιο μεγάλα και ωραία ιδανικά που είναι επιτακτική και ώριμη ανάγκη να πραγματοποιηθούν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην κοινωνική εξέλιξη και απελευθέρωση, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Με παρακαταθήκη τη στάση των αλύγιστων αγωνιστών της ταξικής πάλης τότε, το ΚΚΕ σήμερα καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους να πουν το πραγματικό, ανυποχώρητο, μεγάλο «ΟΧΙ» στη συμφωνία - μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και ν' αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα - φωτιά που περιέχει, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα βάρβαρα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων. Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για να μην οδηγηθεί ο λαός στην ολοκληρωτική χρεοκοπία. Να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, τη λαϊκή συμμαχία, έτσι ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει ο λαός ν' απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τον οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερη βαρβαρότητα.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στην Τρίπολη την Τετάρτη 15 Ιούλη στην πλ. Πετρινού στις 8:00μμ.

Τρίπολη 14/07/2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη