Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επιβράβευση του σχεδίου μας για τα απορρίμματα η ένταξη του στο νέο πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος»


Επιβράβευση του σχεδιασμού της Περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και από τη νέα Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών και Περιβάλλοντος, όπου εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα για μία ακόμη φορά το σχεδιασμό της Περιφέρειας και αποδεικνύει παράλληλα ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια υπερβαίνουν κατά πολύ τις προβλέψεις της Ελληνικής νομοθεσίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο πλέον ολοκλήρωσε το φάκελο αξιολόγησης του έργου, θα συνεδριάσει εντός του Αυγούστου, οπότε θα εκδώσει την απόφασή του και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Υπουργό Οικονομίας και την ανάδοχο εταιρεία.

«Ο διαγωνισμός μας συνεχίζει να αποτελεί πιλότο για τη χώρα» δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ότι «οι άοκνες προσπάθειες όσων δήθεν ενδιαφέρονταν για το καλό του λαού έπεσαν στο κενό. Αποτελεί μείζον ζήτημα για τη χώρα η συμπεριφορά περιφερόμενων πολιτικών και Υπουργών της Κυβέρνησης, οι οποίο προσπαθούν να οριοθετήσουν τα δικά τους ιδιοτελή σχέδια και τις ιδεοληψίες ως πρόβλημα της χώρας».

 

Πολιτικό πρόβλημα και ποινικό αδίκημα η υπεξαίρεση των χρημάτων του ΕΣΠΑ

 

«Δεν βάζουμε πλάτη σε κανέναν που κινείται έξω από τα όρια της λογικής» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι η υπεξαίρεση των χρημάτων του ΕΣΠΑ από την Κυβέρνηση, δε συνιστά μόνο πολιτικό πρόβλημα, αλλά και ποινικό αδίκημα, για το οποίο φέρει ευθύνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία το γνώριζε.

Υπάρχει ορατός κίνδυνος να χάσει η χώρα πολλά δις ευρώ, αν η Κυβέρνηση δεν επανορθώσει άμεσα πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και ενημέρωσε ότι επίκειται συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, όπου θα ζητήσει ενημέρωση και εξηγήσεις.

 

Απρόσκοπτα συνεχίζονται τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σε αντίθεση με την πλήρη στασιμότητα που παρατηρείται στην υπόλοιπη χώρα, δεδομένης της όξυνσης της κρίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει απρόσκοπτα τη δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων που έχει σχεδιάσει, η χρηματοδότηση των οποίων παραμένει απροβλημάτιστη, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί να πειράξει τα έργα της Περιφέρειας, «όσο και αν ανεπιτυχώς προσπαθούν με ιδιοτέλεια περιφερόμενοι λαοπλάνοι πολιτικοί να ενσπείρουν την αμφιβολία».  

 

Η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αυθαιρετεί και να αυθαδιάζει

 

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι με 120 βουλευτές και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων, δεν αποτελεί την πλειοψηφία, αλλά τη μειοψηφία στη Βουλή, συνεπώς δεν θα πρέπει να αυθαιρετεί και να αυθαδιάζει» δήλωσε ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Περιμένουμε τις απόψεις της Κυβέρνησης για το αναπτυξιακό μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει» συνέχισε ο Περιφερειάρχης, «γιατί οποιαδήποτε συμφωνία και αν φέρει στη χώρα, χωρίς ανασύσταση της οικονομίας δεν θα είναι βιώσιμη. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει μόνο με δανεικά».

Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την ιδεολογική της προσέγγιση, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ώστε να προσεγγίσει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. «Ο κρατικισμός δεν μπορεί να υφίσταται σήμερα, αντίθετα χρειάζεται μικρότερο κράτος, το οποίο σημαίνει αναδιοργάνωση και ανασυγκρότησή του και όχι περισσότερες απολύσεις».

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη