Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη


Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συζήτηση του ΠεΣυ  για την πώληση του  δημόσιου ακίνητου στην παραλία ‘Σταμπάριζα’ της Ερμιονίδας.

 

    «Από την Καραθώνα στην Ελαφόνησο και από τη Γιάλοβα στην Παχιά Άμμο Λακωνίας, οι νεοφιλελεύθεροι ‘μεσίτες’ γεμίζουν τον τόπο με πωλητήρια και εκποιούν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία.

    Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρακολουθεί τις σελίδες ‘αγγελιών’ του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει ένα νεοφιλελεύθερο ‘αναπτυξιακό όραμα’.

    Οι  όμορφες παραλίες που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται  τώρα στους σύγχρονους μαυρογιαλούρους  για ‘επενδύσεις πάνω από το κύμα’. Σύμμαχός τους οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την χωροταξία: τσιμέντο, βίλες και υπερπολυτελή συγκροτήματα παντού»

   Το παραπάνω απόσπασμα είναι από ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Πε.Συ. Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Πρώτα, δική σας δηλ. αγαπητοί συνάδελφοι πριν 15 μήνες  στις 10 Απρίλη του 2014. Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο τόπος τους. Θα ανατρέψουν τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς  της κυβέρνησης και του ‘Συστήματος Τατούλη’.  Όμως στις 25 Γενάρη ο λαός και η νεολαία με μεγάλες προσμονές και αυταπάτες, υποτίθεται ότι ανέτρεψε τους ‘νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς’   που γλαφυρά περιγράφονται παραπάνω, ανέδειξε αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΑΖΑ – ΑΝΕΛ, για να συνεχιστεί όπως αποδεικνύεται από τα δικά σας έργα και έγγραφα η ίδια πορεία και μάλιστα από δω και πέρα με την στήριξη σύσσωμης της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

   Έρχεται αυτή η εισήγηση πάλι από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προϊστατο μέχρι χθες ο αριστερός υπουργός επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση.

   Σε αυτό το Υπουργείο βέβαια εξέχουσα θέση, για να μην ξεχνιόμαστε, κατέχει και ο οικολόγος υπουργός.

   Από την τούρτα λείπουν μόνο οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν μαζί τη μεγάλη μάχη  του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που έγινε ΝΑΙ σε ένα 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο. Είχαμε όμως και μια νίκη. Η έδρα της εταιρίας που θα ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία 50 Δις Ευρώ θα είναι στην Ελλάδα.

  Αιδώς Αργείοι που θα έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι…

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων συνεχίζει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, να προωθεί ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και παραλιών της χώρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει σχετικά για την παραλία στην Ερμιόνη. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Ερμιόνης που βρίσκεται στην περιοχή Σταμπάριζα , ξεκινάει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για «παραθαλάσσιο ακίνητο », έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων. Πωλείται, γιατί «προσφέρει στους επενδυτές περιθώριο θετικής εξέλιξης μέσω της αξιοποίησης ενός σημαντικού μέρους των εκτάσεων που περιβάλλουν το ακίνητο σε δραστηριότητες φιλοξενίας/αναψυχής και σε εξοχικές κατοικίες».

Έτσι απλά αριστερά και οικολογικά πωλείται το ακίνητο στη Σταμπάριζα, για να εξασφαλίσει κέρδη στους αγοραστές.

Με χαρά ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Πε.Συ σπεύδετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Καθόλου απίθανο να προκύψουν προβλήματα Πατρότητας σε αυτή την εγκληματική για τα λαϊκά συμφέροντα απόφαση.

 

Καταψηφίζουμε την προτασή σας.     

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη