ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) το Δήμο Τρίπολης,

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Τους Ωφελούμενους– τελικούς αποδέκτες

του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών του Δήμου Τρίπολης,

οι οποίοι σύμφωνα με την Αριθ. 3320/89565 ΦΕΚ 1701/14-8-2015 είναι, κατά προτεραιότητα, οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, και κατά δεύτερον οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων, ότι

το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου 2015 ξεκινά η διανομή  ροδάκινων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην ΠΕ Αρκαδίας. Με νεότερη ανακοίνωση θα οριστούν: η ημέρα, ώρα και ο τόπος διανομής για το Δήμο Τρίπολης.

Οι  κάτοχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη της παραπάνω κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας). Οι εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί επιδεικνύοντας  την αστυνομική τους ταυτότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Η διανομή δεν αφορά το γνωστό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – για το οποίο συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων μέχρι τις 26 Αυγούστου – αλλά γίνεται παράλληλα με αυτό και για να υλοποιηθεί, αξιοποιεί την Κοινωνική Σύμπραξη των φορέων, που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πρόκειται για την υλοποίηση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ενισχύει Έλληνες παραγωγούς οπωροκηπευτικών, να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σταδιακά θα συνεχίζεται η διανομή τροφίμων μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Τα προϊόντα που θα διατεθούν, θα είναι: ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.

Στην περίπτωση που οι ως άνω αναφερόμενοι ωφελούμενοι δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός των καθοριζόμενων από το Δήμο ημερομηνιών, δικαιούχοι θα είναι οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», τα δημόσια σχολεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις. Τέλος προβλέπεται τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά να διατίθενται στα συσσίτια των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Πληροφορίες : Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Λαγοπάτη και Αταλάντης Τρίπολη, Αρμόδιοι υπάλληλοι: Δημήτριος Θεοδωρόπουλος τηλ. 2713 600419, Παναγιώτα-Μαρία Καραλέκα τηλ. 2713 600429 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη